lördag 1 januari 2011

Nattjästa frukostbullar




God fortsättning allihop! Hoppas ni hade ett härligt avslut på 2010, och att 2011 inte kunde börjat bättre :-)
Idag bjuder jag på ett recept för de morgontrötta, kanske passar bra en dag som nyårsdagen, då många kanske tar extra lång sovmorgon, och inte bör sätta sig i en bil för att handla frukostbullar...
Jag älskar nybakat bröd och bullar till frukost, men eftersom jag inte är så särskilt morgonpigg av mig, vilken dag det än är, så är nattjäst bröd ett toppen alternativ.
Dessa bullarna gjorde jag tidigare i veckan, och de blev riktigt goda! Aningens grövre än vanliga frukostbullar vilket bara är gott. Detta är nog det bästa receptet jag hittills testat i denna kategorin! Receptet hittade jag på
kokaihop.se

Cirka tio bullar


25 g jäst
4 dl vatten
1 dl mjölk
1 msk honung
1,5 tsk salt, gärna havssalt
570 gram vetemjöl special (9,5dl)
60 gram grahamsmjöl (1 dl)

På kvällen: Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vatten och mjölk när jästen är upplöst.
Häll i salt och honung och sist mjölet.
Blanda snabbt ihop till en deg i en stor bunke med en slev. (Ej maskin.) Degen ska vara lite kladdig.
Pudra över lite mjöl och låt gärna stå framme i rumstemperatur ½ tim och sätt sedan in i kylen för att jäsa över natten övertäckt med en bakduk eller plastfolie.

På morgonen: Häll upp degen på mjölat bakbord. Knåda inte. Tryck ut degen till en rektangel ca 2 cm tjock och dela den i cirka tio bitar.
Pudra över lite mjöl för synintrycket! Lägg över på bakpappersklädd plåt. Grädda i 225 º i ca 15-20 minuter.
BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

10 kommentarer:

  1. Mmmmm.. får jag testa någon gång!

    SvaraRadera
  2. Nattjäst bröd är ju så smidigt. Och nybakt bröd på morgonen är ju riktig lyx... så gott!

    SvaraRadera
  3. Nattjästa bröd är kanon, brukar ofta göra det så att vi får nybakat till frukosten på helgerna. God fortsättning på det nya året

    SvaraRadera
  4. Gud så gott, det måste jag prova!! :)

    SvaraRadera
  5. Nattjäs är ju så smart. Får bli mer av det 2011!

    Ang. tryffel: tryffelolja är fullt tillräckligt, tycker jag nog. Det var kul att prova riktig tryffel, men den variant vi åt var inte så mycket godare än olja att det var värt de extra hundringarna. Kanske är färsk tryffel ännu godare, vad vet jag.

    God fortsättning!

    SvaraRadera
  6. Tack för ett kanonrecept som hela familjen uppskattade :)

    SvaraRadera
  7. Cecilia Nilsson10 augusti 2012 18:16

    Bästa bullarna någonsin!

    SvaraRadera
  8. Super goda! Tack!

    SvaraRadera
  9. Ska vara kladdigt? Det blev ju en gröt.

    SvaraRadera
  10. Jag vet inte hur många gånger jag gjort det här receptet! Det är riktigt bra. :) Brukar halvera då det bara är familjen som ska äta frukost. Pensla bröden med vatten och lite flingsalt eller frön på innan de åker in i ugnen. Toppengoda!! :)

    SvaraRadera