måndag 24 januari 2011

Vaniljmousse

Denna vaniljmousse blev väldigt god, en härlig smak av vanilj, samtidigt som den blev fräsch på något sätt :-)
Tillsammans med Kolakräm ska det vara en riktigt god tårtfyllning säger de som smakat :-)
Detta recept har jag hittat på tasteline. Jag hade äkta vaniljpulver i, vilket brukar bli så mycket godare än vaniljsocker, tänk bara på att bara ta en halv till en fjärdedel av måttet på vaniljsocker!
Denna sats räcker lagom till två lager i en 25cm tårta.

2dl creme fraiche
2 dl färdig vaniljsås
1/2 dl socker
1 /2 tsk vaniljsocker
3 gelatinblad
2 dl vispad grädde

Rör ihop creme fraiche, vaniljsås, socker och vaniljsocker.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten o smält det sedan i en kastrull.
Rör ner gelatinet i vaniljröran.
Vispa grädden hårt och vänd ner i den avsvalna vaniljröran.
Låt stå över natten övertäckt i kylen

9 kommentarer:

  1. Låter gott, sparar genast receptet :-)

    SvaraRadera
  2. Det låter supergott, särskilt med kolakrämen till!
    Tack för det :)

    SvaraRadera
  3. Detta låter väldigt gott! Sugen på att testa snart. :o)

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Tror du den går att använda som spackel om man tillsätter gelatinblad?

    SvaraRadera
  5. Jag gjorde en gelatinfri variant av receptet. Tog bort gelatinbladen och ersatte sockret i receptet med gelé-socker. Sockret kokade jag istället upp med vaniljsåsen (gelatinfri) och blandade därefter det i créme fraichen som jag hade haft vaniljsocker i. Och så sist grädden. Vart super bra och märkte inte någon skillnad! Bara utan gelatin. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. tack så mycket för att du delade med dig!!

      Radera



  6. kan man inte skriva ut???

    SvaraRadera
  7. Någon som testat å kan kommentera om det smakade bra?

    SvaraRadera
  8. Vaniljsås? Blandad marsan då eller vadå? Kan man ha denna till glutenfritt???

    SvaraRadera