tisdag 2 november 2010

Päronmousse

En söt och god päronmousse som jag testade att göra häromdagen. Smaken påminner lite om piggelinglass. Nästa gång tror jag däremot att jag ska ta några droppar päronessens till.

Denna satsen räcker både till att fylla en tårta och dekorera några cupcakes. Resten frös jag in, för att se om det går...

Päronmousse

5 gelatinblad
1 burk konserverade päron, ca 800 gr (varav ca 500 gr päron).
3 dl vispgrädde
0,5 msk strösocker
päronessens (finns att köpa på Borgeby kryddgård)
grön hushållsfärg

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll av lagen från päronen och mixa dem till en slät massa. Vispa grädde och socker.

Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull på spisen i några matskedar av päronen. Häll tillbaka det i pärongeggan och tillsätt päronessensen. Hur mycket man behöver beror på vilken sorts essens man använder. Jag har använt 30 droppar. Päronsmaken blir sen tydligare när moussen kallnat.

Blanda pärongeggan med grädden och tillsätt färgen.

Lägg moussen i en burk med tättslutande lock och låt den stelna.

Receptet har jag hämtat härifrån

2 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Är helt grön när det gäller tårtor! Till min sons 3-årskalas tänkte jag göra en tårta med päronmousse och vaniljmousse. Ska man spackla tårtan med grädde eller smörkräm???

    Tacksam för svar!
    /Nancy

    SvaraRadera
  2. Hejsan! Nu har jag gjort päronmoussen 2 ggr och båda gånger har den skurit sig när jag blandar ihop allt �� vad gör jag för fel? ��

    SvaraRadera