tisdag 2 november 2010

Rykande färska morgonbröd


Dess är väldigt enkla, väldigt goda, och ganska nyttiga frukostbullar. Man gör degen i förväg, förvarar den i kylen och bakar ut direkt på morgonen. Receptet kommer från viktväktarkokboken "Mina bästa recept" och varje bulle ger ett värde på 2 propoints.

24 bullar

50g jäst
4 dl ljummet vatten, 37 grader
3 msk olja
1 tsk salt
1 tsk socker
1 ägg
6 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Ägg att pensla med

Lös upp jästen i vattnet. Blanda i resten av ingredienserna till en ganska lös deg.
Förvara degen i kylen till den ska användas. Skeda upp degen i smorda muffinsformar, fyll inte mer än 2/3 av formen. Pensla med ägg och strö på t.ex. vallmofrö, salt, paprikapulver etc.
Grädda i 220-225 grader i ca 15.

Degen kan förvaras i kyl ca 4-5 dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar