Till kaffet på min födelsedag gjorde jag en kaka jag länge velat testa, nämligen death by chocolate.
Men istället för glasyr vispade jag vanlig grädde som jag färgade rosa och spritsade ut rosor med. Runt kanten satt jag chokladsockerpasta som jag kavlat ut på en mönstermatta.
Nu blev det tyvärr så att jag kände mig ganska dålig ju längre dagen gick, och när det var dags för kaka var jag inte all sugen egentligen och åt bara en liten bit som jag inte minns så mycket hur den smakade. Men de andra som åt tyckte den var god i alla fall! När jag gick och lade mig visade det sig att jag hade 39 graders feber så det var ju inte så konstigt att man inte mådde bra!
Men jag ska ge denna kaka en ärlig chans en gång när jag inte är sjuk, kan tänka mig att den smakar mycket bättre då!
Death by chocolate
150g smör
200g choklad med 70 % kakaohalt
2½ dl strösocker
4 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl Creme fraiche
1. Smält
smöret i en kastrull och ta sedan av den från plattan.
2. Bryt chokladen i
bitar och lägg den i smöret, rör sedan om tills chokladen smält.
3. Vispa ägg och socker och
ha sedan i chokladsmöret och övriga ingredienser.
4. Vispa till en jämn smet och häll sedan i en form.
5. Grädda i 175 grader, ca 35-40 minuter.
6. Ta ut kakan och låt svalna innan den äts.
Här har jag en beskrivning på hur man spritsar rosor.
Väldigt vacker kaka!
SvaraRaderaVa fin!!
SvaraRaderaSå snygg!! Måste testa :)
SvaraRaderaOj vad fin! Rosspritsning måste jag försöka mig på!
SvaraRaderaVilken läcker tårta! Jag ska se till att testa på det där med rosspritsning snart, ska bara köpa rätt sprits först.
SvaraRaderaDen är ju underbart vacker!
SvaraRaderaTack för att du delar med dig av hur man rosspritsar!
Jättefin tårta, verkligen!
SvaraRaderaDet blev jätte fint.
SvaraRaderaHärlig!
SvaraRaderaJättefin, och ser supergod ut med den mörka chokladen och rosa grädden!
SvaraRaderaDen ser verkligen helt ljuvlig ut, rosorna är så fina.
SvaraRaderaVacker!! Ser väldigt god och lyxig ut. Mums!
SvaraRaderaVäldigt så vackert det kan bli!
SvaraRaderaKrya på dig-hälsning.
Ingela
Oj ser verkligen riktigt chokladig ut! Väldigt snyggt med det rosa till dessutom. Hoppas du får smaka den kry snart ;-)
SvaraRaderaåh va gotti gott de ser ut,och brunt och rosa tycker ja blir så läckert tillsammans
SvaraRaderaMen Gud, vilket konstverk! Jag borde gå en kurs alltså, det enda jag kan göra i toppingväg är att bre på med en spatel... får spana in dina ros-tips!
SvaraRaderaFin blogg, besök gärna min och lämna gärna en kommentar! :)
SvaraRaderaSupersnygg tårta!
SvaraRaderaHoppas du är piggare nästa gång du ska äta den, för en death by chocolate-tårta är underbart god! :)
Supersnygg verkligen! Älskar spritsningen duktig du är!!!
SvaraRaderaTack för receptet, bakade den till min syster idag och det blev supergott!
SvaraRaderaMin spritsning blev dock inte lika snygg som din men jag är ju nybörjare då det får gå (mina bilder blev inte heller lika bra som dina).
Men tack vare dig fick jag inspiration och som sagt blev den väldigt, väldigt god!
/Tanja
Snygg!!jag fick dock inte till så fina rosor med vanlig grädde..hur lyckades du??
SvaraRadera/mia
Hej, vad är det för glasyr det ska vara egentligen då du istället använde vispgrädde?
SvaraRaderaHej Funderar på att baka denna kaka & sätta grädde på & tänkte göra hallonmoussen & sätta mellan också, tror du de blir bra?
SvaraRaderaHur många portioner är receptet på?
SvaraRadera