måndag 12 mars 2012

Death by chocolate och rosspritsning

 Till kaffet på min födelsedag gjorde jag en kaka jag länge velat testa, nämligen death by chocolate.
Men istället för glasyr vispade jag vanlig grädde som jag färgade rosa och spritsade ut rosor med. Runt kanten satt jag chokladsockerpasta som jag kavlat ut på en mönstermatta.
Nu blev det tyvärr så att jag kände mig ganska dålig ju längre dagen gick, och när det var dags för kaka var jag inte all sugen egentligen och åt bara en liten bit som jag inte minns så mycket hur den smakade. Men de andra som åt tyckte den var god i alla fall! När jag gick och lade mig visade det sig att jag hade 39 graders feber så det var ju inte så konstigt att man inte mådde bra!
Men jag ska ge denna kaka en ärlig chans en gång när jag inte är sjuk, kan tänka mig att den smakar mycket bättre då!

Death by chocolate
150g smör
200g choklad med 70 % kakaohalt
2½ dl strösocker
4 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl Creme fraiche

1. Smält smöret i en kastrull och ta sedan av den från plattan.
2. Bryt chokladen i bitar och lägg den i smöret, rör sedan om tills chokladen smält.
3. Vispa ägg och socker och ha sedan i chokladsmöret och övriga ingredienser.
4. Vispa till en jämn smet och häll sedan i en form.
5. Grädda i 175 grader, ca 35-40 minuter.
6. Ta ut kakan och låt svalna innan den äts.

Här har jag en beskrivning på hur man spritsar rosor. 

24 kommentarer:

  1. Så snygg!! Måste testa :)

    SvaraRadera
  2. Oj vad fin! Rosspritsning måste jag försöka mig på!

    SvaraRadera
  3. Vilken läcker tårta! Jag ska se till att testa på det där med rosspritsning snart, ska bara köpa rätt sprits först.

    SvaraRadera
  4. Den är ju underbart vacker!

    Tack för att du delar med dig av hur man rosspritsar!

    SvaraRadera
  5. Jättefin tårta, verkligen!

    SvaraRadera
  6. Jättefin, och ser supergod ut med den mörka chokladen och rosa grädden!

    SvaraRadera
  7. Den ser verkligen helt ljuvlig ut, rosorna är så fina.

    SvaraRadera
  8. Vacker!! Ser väldigt god och lyxig ut. Mums!

    SvaraRadera
  9. Väldigt så vackert det kan bli!
    Krya på dig-hälsning.
    Ingela

    SvaraRadera
  10. Oj ser verkligen riktigt chokladig ut! Väldigt snyggt med det rosa till dessutom. Hoppas du får smaka den kry snart ;-)

    SvaraRadera
  11. åh va gotti gott de ser ut,och brunt och rosa tycker ja blir så läckert tillsammans

    SvaraRadera
  12. Men Gud, vilket konstverk! Jag borde gå en kurs alltså, det enda jag kan göra i toppingväg är att bre på med en spatel... får spana in dina ros-tips!

    SvaraRadera
  13. Fin blogg, besök gärna min och lämna gärna en kommentar! :)

    SvaraRadera
  14. Supersnygg tårta!
    Hoppas du är piggare nästa gång du ska äta den, för en death by chocolate-tårta är underbart god! :)

    SvaraRadera
  15. Supersnygg verkligen! Älskar spritsningen duktig du är!!!

    SvaraRadera
  16. Tack för receptet, bakade den till min syster idag och det blev supergott!
    Min spritsning blev dock inte lika snygg som din men jag är ju nybörjare då det får gå (mina bilder blev inte heller lika bra som dina).
    Men tack vare dig fick jag inspiration och som sagt blev den väldigt, väldigt god!

    /Tanja

    SvaraRadera
  17. Snygg!!jag fick dock inte till så fina rosor med vanlig grädde..hur lyckades du??

    /mia

    SvaraRadera
  18. Hej, vad är det för glasyr det ska vara egentligen då du istället använde vispgrädde?

    SvaraRadera
  19. Hej Funderar på att baka denna kaka & sätta grädde på & tänkte göra hallonmoussen & sätta mellan också, tror du de blir bra?

    SvaraRadera
  20. Hur många portioner är receptet på?

    SvaraRadera