onsdag 8 december 2010

Teatertårta
Jag fick en beställning på en "överrasknings"tårta till en person som nyss fyllt 50. Jag känner henne inte själv, men hon ska tydligen vara mycket teaterintresserad, så det fick gärna vara temat på tårtan.
Jag velade länge på färgvalet. När jag tänker på teater tänker jag guld, silver, rött och svart, glitter och glamour :-) Ganska rejäla färger alltså! Till slut bestämde jag mig för att göra den ganska enkel ändå, med lite detaljer som stack ut i stället, som rosorna och siffrorna. Det är förresten nog första gången jag försöker mig på dessa rosor, väldigt enkla att göra och snygga för att vara så enkla! De sprayjades med rödglittrig färg. Det skulle bara vara en åttabitarstårta, så bottnen är gjord i en 15cm form.

Tårtan innehåller:
Leilas tårtbotten
Limemousse
Snabbgjord jordgubbsmousse
Spacklad med grädde
Täckt med sugarpaste och marsipan ihopblandat, ca 50/50
Dekorationer i marsipan sugarpaste och modellingpaste
Även till denna tårtan har glittersprayen varit med, vilket bra köp det var :)

6 kommentarer:

 1. Fräck :) Får jag fråga varför du blandat marsipan och sockerpasta?? Nyfiken!! E de lättare att arbeta me?? Eller varför??

  SvaraRadera
 2. Jätte fin, det var fantastiska glensande färger på den. Vilka snygga siffror!

  SvaraRadera
 3. Tack för svaret. Bra att veta är själv inte något fan av SP. Man tröttnar på de ganska snabbt Hoppas du får en bra dag

  SvaraRadera
 4. Så fin den blev! Måste också testa min sprayglitterfärg. :o) Ses!

  SvaraRadera
 5. Jättefin tårta. Kul idé med teatermaskerna. Gillar att siffran står på kanten av tårtan och att blommorna matschar siffrorna i färgen.

  SvaraRadera