torsdag 24 mars 2011

Romerska bågar muffins

Jag testade att baka ett nytt muffinsrecept i helgen. Jag hittade receptet i "a piece of cake" och tyckte det lät väligt gott med muffins med smak av apelsin och choklad. De blev väldigt goda, med tydlig smak av både apelsin och choklad. Men jag vill nog ändra lite till nästa gång. Då kommer jag antingen att hacka chokladen i mindre bitar eller smälta den och blanda ner i smeten. Nu ska det tilläggas att jag kan vara väldigt kräsen när det gäller muffins och tårtor och det blev gott så jag kan rekommendera er att baka dessa :-)

Cirka 12 muffins


100 g smält smör
2 dl mjölk
2 ekologiska ägg
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal av 1 citron
skal av 2 apelsiner
200 g romerska bågar

1.Smält smöret och tillsätt mjölken och skalen
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt o pösigt.
3. Rör ned den ljumma vätskan.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver,salt och vänd ner det i smeten.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
6. Stick ner några romerska bågar (Emma tog 5 st i varje)
7. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 12-15 minuter om du gör små.
Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga.

2 kommentarer:

  1. Ja, man blir ju kräsen med tiden. ;-) Tycker mycket om det här grundreceptet på muffins, både med kakao och utan. Men precis som du tycker jag att det blir bäst att smälta chokladen eller hacka den i småsmå bitar, brukar inte själv tycka om att hitta stora tydliga bitar av choklad i muffins. Då är det godare att äta den chokladen som den är. :-)

    SvaraRadera
  2. Låter himla gott med romerska bågar i

    SvaraRadera