torsdag 17 mars 2011

Hastbullar

Som en del av er redan vet arbetar jag på en förskola. Vi har just nu tema Emil i Lönneberga, och har man en bakglad fröken så ska man givetvis även baka det som man åt på den tiden Emil hade funnits om han varit riktig! 
Först ut att bakas var hastbullar, söta bullar som man bara rör ihop och sedan gräddar i ugnen, ingen jäsning behövs! Dessa är som allra godast när de är helt nygräddade. 

Hastbullar, ca 15-20 stycken
 
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 dl strösocker
125g smör
1 ägg
2 1/2 dl mjölk
2-3 tsk kardemumma.
Ägg och pärlsocker till pensling
 
1. Blanda samman mjöl, bakpulver, socker och kardemumma. 
2. Smält smör och häll i.
3. Häll i och rör om resten av ingredienserna och klicka i smeten i muffinsformar. 
4.Pensla med ägg och pärlsocker och grädda i ugnen i 250 grader, cirka 8 minuter.



 

1 kommentar: