måndag 21 mars 2011

Mascarponefrosting med vit choklad

Denna frosting är en mix av lite olika recept.
Den känns inte så söt och fet som andra frostings kan göra, utan får en härlig mild smak av vit choklad
Det enda man ska tänka på är att inte vispa för länge (som jag gjorde!) för då blir den lite klumpig och inte lika snygg att spritsa.

Till cirka sex cupcakes behövs

200 g mascarponeost
50 g vit choklad
ca 0,5 dl vispgrädde

1. Smält chokladen i vattenbad.
2. Tillsätt mascarpone under ständig omrörning, blanda ordentligt.
3. Tillsätt grädden och vispa upp till lagom konsistens

3 kommentarer:

  1. Det låter som en god frosting. Jag är alltid på jakt efter nya recept. :-)

    SvaraRadera
  2. Låter mycket intressant. Ska försöka komma ihåg att testa den :-P Har lovat mig själv att ta de lite lugnt på bakfronten ett tag är så enormt självkritisk och då blir de inte roligt... Men jag ska nog försöka fixa bloggen och hålla den lite uppdaterad. Börjar ju snart att jobba. Håller på att skola in lille Edwin. De tar på krafterna på han. Hoppas allt e bra. Kram

    SvaraRadera