måndag 21 mars 2011

Red Velvet cupcakes

Dessa cupcakes är kanske inte direkt bildsköna men desto godare :-)
(Jag vispade grädden till frostingen lite väl hård!)
Jag har länge velat testa göra Red Velvet som cupcakes, och när jag hittade ett recept i Buffé och insåg att jag hade alla ingredienser hemma så var det ju lika bra att göra en sats!
Nu passade det också perfekt att prova formarna från kalasform
Det är svårt att beskriva smaken i en Red Velvet.  Jag tycker den är väldigt god. Lika saftig och kompakt som en chokladkaka, fast inte med lika kraftig chokladsmak. Jag gjorde lite ändringar, så detta är min version av Red Velvet cupcakes

12 stycken Red Velvet muffins

3 dl vetemjöl
1 msk Valrhona kakao
1 3/4 dl socker
1 3/4 dl olja
1 ägg
1 msk röd hushållfärg
2 krm vaniljpulver
1 1/4 dl filmjölk
1 tsk ättiksprit 12%
3/4 tsk bikarbonat
1 tsk salt

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Placera muffinsformar på en plåt eller muffinsplåt.
3. Blanda mjöl, kakao och 1 tsk salt i en bunke.
4. Vispa socker och olja till en jämn blank smet med elvisp i en annan bunke.
5. Tillsätt ägget under vispning, sedan hushållsfärg och vaniljpulver.
6. Sänk hastigheten på vispen och tillsätt mjölblandningen och filmjölken om vartannat.
7. Blanda ättika och bikarbonat i en kopp, det skummar lite, rör ner blandningen i smeten.
8. Fyll formarna till 3/4 med smet.
9. Grädda mitt i ugnen, cirka 20 minuter. Låt de sedan svalna.

Goda frostings att ha på är vit chokladfrosting med mascarpone eller whipped cream cheese frosting

5 kommentarer:

  1. Vad söta de blev! Har aldrig smakat red velvet cake men är himla sugen på att baka nu :)

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga cupcakes, red velvet cake är himla god tycker jag, den blir så saftig

    SvaraRadera
  3. hihi, det receptet sparade jag med. Är nyfiken på dessa!

    SvaraRadera
  4. Jättesöta! Är väldigt nyfiken på red velvet cake/cupcakes, det låter väldigt gott så jag får nog baka såna snart! Hoppas bara att det funkar med det glutenfria mjölet! sist jag hade det i kombination med bikarbonat fick jag storstäda hela ugnen...

    SvaraRadera
  5. Jag bakade också dessa efter Buffés recept men något galet blev det.
    De stod inne drygt 20 minutet och såg så fina ut men de var döbakade! Snyft...
    Tyckte det lät i minsta laget med bara 3/4 tsk bikarbonat, men du fick ju dina väldigt fina.
    Får väl göra ett nytt försök.....

    SvaraRadera