lördag 5 mars 2011

Akvarietårta


Lilla Julia fyller ett år och hennes mamma ville gärna ha två tårtor med akvarietema eftersom Julia tycker om deras akvarium. Det skulle helst inte vara guldfiskar heller utan ciklider som de hade hemma. Jag som inte alls har någon koll på akvariefiskar är återigen oerhört tacksam för att google finns :-)
Jag valde att "måla" på den blåa färgen på tårtan, för att vattnet skulle se lite mer levande ut. Så här i efterhand är jag inte helt överens med mig själv om det var den snyggaste lösningen. Jag tyckte också att det var passande att öva på lite "snäckskalsspritsning" runt kanten eftersom det var vattentema.Lite irriterande var att marsipanen på den ena tårtan bubblade sig, medan marsipanen på den andra höll sig hur fin som helst, ändå är det samma märke på marsipanen... 
När tårtorna precis var täckta och målade och inställda i kylen så trillade en glasburk rakt ner på den ena tårtan och förstörde en hörna. Så jag fick ta bort och sätta ny marsipan och försöka laga så gott jag kunde. När sedan allt annat kom på tycker jag inte att man tänker på det så mycket, men jag irriterar mig ordentligt på skarven som blev där. Resultatet ser ni här, nere i högra hörnan är den lagad. 
Men jag hoppas i alla fall att Julia och hennes föräldrar blev nöjda. Den andra tårtan ser ut så här, nästan exakt likadan, fast med bland annat bubbligt lock, grrrr....Tårtorna innehåller: 

spacklade med grädde 
täckta med vit marsipan
Dekorationer i marsipan och flowerpaste 


Grattis Julia på ettårsdagen!

10 kommentarer:

 1. Jätte fina tårtor! Skarv....vilken skarv,måste vara blind,jag ser inget fel på den översta bara att botten är lite mörkare på översta tårtan :-). Fin spritsning runt om också jätte härliga tårtor.

  SvaraRadera
 2. Vilken fin tårta! :-)

  sv: Jag gjorde ganache på det. Jag smälte ner choklad i lite grädde och hällde i lite Bailey´s när det smält. Blir supergott :-)

  SvaraRadera
 3. Tycker inte att det gör så mycket att den ena blev bubblig, det är ju fullt av bubblor i ett akvarium :) jättefina tårtor!!!

  SvaraRadera
 4. Förresten, vilken bokstavsutstickare har du använt till de här tårtorna? Gillar verkligen stilen :)

  SvaraRadera
 5. Tack alla, vad ni är snälla :-)
  Pernilla: jag har köpt dessa på Ultimate cake i Malmö, vet tyvärr inte vad de heter..

  SvaraRadera
 6. Tårtorna är jättefina! tråkigt när det händer något oväntat men det löste du perfekt!

  SvaraRadera
 7. Super god tårta Linda!
  Speciellt After eight fluffet *ljuvligt*
  Jätte kul att du fick till Golden (fiskarna)
  perfekt!
  Ser fram emot dagens tårta!

  Tack än en gång

  Kramar
  Emelie, Per och Julia

  SvaraRadera
 8. De är jättefina!
  Tur att det gick att laga!

  ha en skön fortsättning på helgen!

  SvaraRadera
 9. Vilken snygg tårta! =)

  SvaraRadera