lördag 19 mars 2011

Jappmousse

Denna moussen har jag hittat i boken "Festliga tårtor".
En mousse med god chokladsmak. Författaren rekommenderar inte den som fyllning eftersom den är välidgt lös i början, men efter bara någon timme i kyl tyckte jag den var så pass stel att man nog kunnat lägga den i en tårta. Men för att vara på säkra sidan kanske man ska tillsätta några gelatinblad om man vill ha den i tårtan, annars är den väldigt god att äta som den är till dessert tillexempel.

Jappmousse

200g Japp
2 äggulor
2 äggvitor
3 dl vispgrädde

1. Dela chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad.
2. Tillsätt äggulorna, en i taget.
3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
4. Vispa grädden hårt.
5. Blanda först chokladen försiktigt med äggvitorna och blanda därefter i grädden.

3 kommentarer:

  1. Låter som en god fyllningar, har med den boken och tycker den är bra :-)

    SvaraRadera
  2. Det var väldigt gott!!! Mums! Tack

    SvaraRadera
  3. Kan man använda gelé socker

    SvaraRadera