måndag 14 mars 2011

Chokladkräm

Denna krämen har jag hittat på lite olika bloggar, alla recept är identiskt lika.
En väldigt enkel kräm att göra, och god är den med en hel del chokladsmak. Den räcker som 1-2 lager i en ca 24 cm tårta.

Du behöver

1 dl socker
1 dl kakao
3 dl vispgrädde

1. Blanda socker och kakao.
2. Häll över grädden och ställ in i kylen ca 30 minuter så det smälter.
3. Vispa upp till en kräm

3 kommentarer:

  1. Har än så länge bara spaklat tårtor med grädde är själv inte så förtjust i smörkräm men du har kanske nåt bra tips¿

    SvaraRadera
  2. Jag spacklade alltid med grädde innan också, men tycker att smörkräm är så mycket smidigare. Jag använder nästan alltid den jag har som heter enkel smörkräm, och smaksätter med vanilj. Spacklar oftast bara ett tunt tunt lager så det inte smakar något, bara för att få locket slätt och så att det fastnar!

    SvaraRadera
  3. Åå tack för svaret. Ska testa detta på nästa tårta :-)

    SvaraRadera