måndag 20 december 2010

Saffranskaka/ Saffransmuffins



Till namnsdagsfirandet igår bakade jag inte bara pepparkakscupcakes utan även saffranskakor och Saffransmuffins i miniformat.

Jag hittade ett recept som Tove gjort på muffins, som hon inte var helt nöjd med, hon tyckte att de blev för kompakta och skulle nog skippa den vita chokladen nästa gång.
Jag testade receptet nästan rakt av, tog bort vita chokladen och tillsatte bakpulver.
Tyvärr får dessa nog fortsätta att experimenteras med, då mina muffins och kakor blev väldigt luftiga, men också väldigt torra. Nästa gång behövs nog tillsättas något som "mjukar upp" dem lite, antingen mer smör, olja, eller kanske Kesella? Är ni sugna på att experimentera så varsågoda! Meddela gärna vilket resultat ni kom fram till!
Detta recept följde jag:

Ca fem stora och 12 minimuffins

100 g smör
1 dl socker
2 ägg
50 g riven mandelmassa
2 dl mjöl

0,5 g saffran
1 tsk bakpulver

Smält smöret. Vispa socker och ägg. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt dem och smörblandningen i äggsmeten. Fördela smeten i formar och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter.



Den fina plåten med julmotiv har jag fått av mina svärföräldrar, som till skillnad från sin son inte tycker att jag har tillräckligt med bakgrejer! Men jag antar att jag inte är den enda som har en sambo som tycker att man har nog med baksaker :-)

3 kommentarer:

  1. Vad roligt att du testade receptet, men vi tycks ha haft motsatta problem. ;-) Fast dina ser väldigt fina ut i alla fall!

    SvaraRadera
  2. Saffran i muffins är himla gott det :-)

    SvaraRadera
  3. Dem ser jätte fina ut. Jag är också en som experimenterar järna. Så klart man misslyckas ibland, men sånt är vår konstnerliga liv...he he

    SvaraRadera