torsdag 30 december 2010

Ostflarn


I dag har vi haft full förberedelse inför nyårsfirandet som ska äga rum här hemma. På menyn i år finns det mycket som ska och kan förberedas dagen innan, som dessa ostflarn till exempel, som ska serveras till förrättens soppa. Det är också gott att lägga lite chutney på och servera till fördrinken!

Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
Riv en smakrik ost (jag blandade riven parmesan med färdigriven "pizzaost" som man kan köpa i de flesta affärer)
Lägg ut små högar på en bakpappersklädd plåt.


Låt inte högarna bli för toppiga bara för då blir de väldigt ojämnt gräddade.
Ställ in i ugnen, ca fem minuter, när de är gyllenbruna är de klara.
Låt dem stelna och svalna och förvara i en lufttät burk i kylskåp fram till servering.
Enklare snacks / tilltugg finns knappt!

4 kommentarer:

  1. Ostflarn har jag aldrig gjort eller ätit, men det ser himla gott ut

    SvaraRadera
  2. Skulle ju önska dig ett fint Gott Nytt År också :-)

    SvaraRadera
  3. Åh vad bra att jag kom in på den här bloggen!
    Sitter här och funderar på om jag kan förbereda ostflarnen till morgondagens nyårsmiddag redan nu...
    De ska alltså förvaras i kylskåpet fram till servering så de håller såg hårda.
    Tack för bra tips!

    SvaraRadera
  4. Låter supergott och enkelt gillar jag skarpt. Gott Nytt År till dig också som är en så vänlig kommenterare:)

    SvaraRadera