fredag 13 maj 2011

Tävling på Bengtssons Baksida!


Nu är det äntligen dags för Baksidans första tävling!
Jag fick ett roligt erbjudande från formina.se om att testa 20 av deras fina formar. De vill gärna göra andra uppmärksamma på att man kan använda deras fina formar till så mycket mer än bara pepparkakor.
Inte nog med att jag fick dessa 20 formar, de skänker även en likadan uppsättning till en av Baksidans läsare! Så tveka inte att vara med att tävla, oavsett om du har en Blogg eller ej!

Det enda du behöver göra är att skriva i en kommentar till detta inlägget om att du vill vara med och tävla samt vad du vill använda formarna till (utöver pepparkaksbak!)  

Tävlingen pågår fram till söndagen den 22 maj klockan 23.59!

Lycka till!

29 kommentarer:

 1. Här är mitt inlägg till tävlingen:
  http://ihemmetslugn.blogspot.com/2011/05/jag-tavlar-om-formar-pa-bengtssons.html

  jag vill gärna vara med och tävla och jag skulle vilja använda formarna till vanlig "kaveldeg",diverse dekorationer i marsipan som jag nyss lärt mig uppskatta trots att jag inte kan äta dem själv pga allergi.
  De skulle dessutom verkligen glädja mig då jag är en stor samlare av pepparkaksmått.

  SvaraRadera
 2. http://sweetness4pleasure.blogspot.com/2011/05/tavling-igen.html

  Ja vill haaa!! Samlar på alla slags formar o liknande.. Dessa sku ja använda till sockermassa o sugarcookies :) Å förstås måst d ju bakas pepparkakor till jul!

  SvaraRadera
 3. så fina! vill ha! vill använda dom till att göra fina barntårtor med dekorationer i sp o marsipan och självklart till olika mördegskakor o liknande kakor.

  sota.kakan@gmail.com

  SvaraRadera
 4. Jag har precis upptäckt hur roligt det är att baka småkakor mede formar. Man kan ju göra hur fina kakor som helst med hjälp av formar. Till min dotters dop gjorde jag fjärilskakor klädda med rosa sugarpaste och matchade tårtan med samma fjärilar.
  Skulle verkligen bli jätteglad om jag vann formarna. Blir inspirerad bara av att titta på dem.

  sofiahard@hotmail.se

  SvaraRadera
 5. Hei :)

  Nå har jeg linket deg på min blogg, www.heidismatogkaker.com. Kommer også til å legge ut link til mitt innlegg om din konkurranse på min facebookside.

  Hvis jeg vinner formene skulle jeg brukt de til forskjellig kake-og cupcakes pynt av marsipan og sukkerpasta, eller laget vaniljecookies i morsomme farger til f.eks. barnebursdag eller bare for kosens skyld. Perfekt å dekorere med flytende iceing :)

  Til slutt vil jeg bare si at dette var en veldig fin blogg som jeg kommer til å følge videre!

  SvaraRadera
 6. HejHej!
  Jag skulle tycka att det vore jätte roligt och vinna dessa formar pga. jag inte äger några utstickare och då skulle detta vara jätte bra till att dekorera tårtor och cupcakes som jag tycker väldigt mycket om att göra man kan även använda till att dekorera kakor med marsipan/sockerpasta.

  Har länkat i höger spalt =)
  http://sockerpasta.wordpress.com/

  Mvh Christoffer =)

  SvaraRadera
 7. Jag skulle vilja vinna så jag kan ge formarna till min fina väninna som har börjat göra fina tårtor och bakelser. Hon får använda dom till marsipanfigurer för att kunna dekorera sina tårtor :)

  SvaraRadera
 8. Vad kul med tävling, jag brukar aldrig delta i tävlingar men känner att nu är det dags att testa turen =)! Om jag skulle vinna så skulle jag använda formarna till att baka och dekorera massa söta (och goda!) kakor/tårtor. Framför allt till mina arbetskamrater som alla kämpar så hårt just nu när det är turbulent på jobbet!

  Mitt inlägg: http://baktime.blogspot.com/2011/05/svartklubben-tavling.html

  Mvh
  /Mandana

  SvaraRadera
 9. Jag är med och tävlar!
  Formarna skulle jag trycka med på t.ex. marsipan och göra tårtor, cupcakes/muffins. Skulle också prova på att trycka på smörgåsar så får man en lite finare smörgås :)
  Eller göra roliga kakor. Bara fantasin som sätter gränser!

  SvaraRadera
 10. Jag vill verkligen vinna dessa! Jag har nämligen INGA(!) formar alls! Galet jag vet!
  Jag tänkte göra lite mer tårtor nu snart och det hade varit underbart att ha dessa formar så jag kan lägga på lite fina "dekorationer"!

  SvaraRadera
 11. Jag är gärna med och tävlar om dessa fina formar. Har knappt några formar och har många funderingar på vad man kan göra... bla trycka ut i marsipan eller sugarpaste för att dekorera tårtor och cupcakes, göra fina småkakor att dekorera med kristyr, kanske trycka ut i tårtbotten och göra små minibakelser i olika figurer. Bara låta fantasin flöda helt enkelt! :o)

  SvaraRadera
 12. Hej, jag vill gärna vara med och tävla om de fina formarna. Jag brukar använda pepparkaksformar till att tryck att saker i sockerpasta eller marsipan och sedan dekorera tårtor, cupcakes m.m. Skulle vara kul att vinna några till för alla tårtor som ska göras i sommar.
  Mitt inlägg:
  http://hellestittin.blogspot.com/2011/05/tavling-1.html

  SvaraRadera
 13. Hejsan!

  Jag har nyligen upptäckt bakelsernas värld och skulle verkligen vilja börja baka och dekorera för att få utlopp för kreativiteten, men med enbart en lön i hushållet prioriterar man inte verktyg till bakning, så om jag vann detta set hade varit en stor hjälp för mig att sätta igång och låta kreativiteten flöda!
  Självklart kommer jag lägga ut bilder på min blogg med resultaten!
  Kanske starta en ny blogg om bakelser för att inspirera andra glada amatörer?

  Användningsområdena kommer bli många:
  * Bakelser
  * Dekorationer i marsipan & sugarpaste
  * Bröd

  Inlägget med länk till tävlingen finner du här:

  http://malinalvarez.blogspot.com/2011/05/jag-tavlar-om-20-stycken-formar-pa.html

  SvaraRadera
 14. Vill också jättegärna vara med och tävla. Förutom till pepparkakor så skulle jag använt formarna till vaniljkakor, sugarpastedekorationer, falukorv, pannkakor och bröd.

  SvaraRadera
 15. klart man vill vara med o tävla. Jag älskar att baka o dessa formar kan man använda till att göra fina figurer på tex tårtor. Nu håller jag bara tummarna att jag bringa tur..

  SvaraRadera
 16. Jättesöta formar att använda både till kakor och som dekorationer på tårtor vill man ju gärna vara med och tävla om! :)

  SvaraRadera
 17. Nämen, kan man vinna formar här med! Så roligt! Jag gillar verkligen pratbubblan, tror man kan göra en häftig tårta med den..

  SvaraRadera
 18. Jag vill också vara med och tävla :)
  Formarna skulle vara suveräna till fruktfigurer! Brukar använda små pepparkasformar för att stansa ut hjärtan i kiwi, melon mm.
  Tänk så fint med mangofjärilar i midsommarbålen!

  SvaraRadera
 19. försökte maila dig om att ja med o tävlade men funkade inte :(

  sota.kakan@gmail.com

  SvaraRadera
 20. Vill vara med och tävla, ,med formarna kan man stansa ut fina figurer ur bröd, pannkakor och falukorv. Fina figurer i sugarpaste eller stansa ut figurer ur en rulltårtsbotten och göra små bakelser av dom.

  SvaraRadera
 21. Jag vill gärna vara med och tävla!!! Älskar att baka och eftersom två av barnen har allergier (självklart inte samma), så är hembakt det enda tänkbara, att få dekorera med hjälp av de fina formarna ökar experimentlustan!!!

  SvaraRadera
 22. Jag vill självklar vara med & tävla! Jag gifter mej om 6 veckor och ska göra dekorativa kakor. Den med dubbelhjärtan skulle verkligen vara pricket över i:et!
  Håller tummarna nu :)

  SvaraRadera
 23. Tjean och hallå jag vill vara med i tävlingen jag skulle självklart göra massor med söta små kakor och dekorationer, plättar och ja allt som man kan. Jag skulle även använda endel av formarna till att göra tryck på min sons gardiner kanon bra bara ta lite tygfärg och dutta på med de fina formarna...
  Håller tummarna!

  SvaraRadera
 24. Jag vill vara med och tävla! Formarna skulle jag använda till att trycka ut marsipan och dekorera olika tårtor och kakor. Skulle också kunna trycka ut olika figurer på plättar eller korv.
  Hoppas på att jag har turen med mig! :)

  SvaraRadera
 25. Jag vill vara med och tävla. :) Jag har upptäckt tårtrdekorering och bakning under det senaste halvåret och jag tycker att det är fantastiskt roligt! Jag kan ibland känna att jag inte har tillräckligt med utstickare (när jag endast har stjärnor och blommor). Hoppas att jag kan få vinna denna tävling och därmed utöka mina möjligheter i tårtkonstens värld :)

  Min blogg: http://tartoriminadrommar.blogspot.com

  //Janina Pedersen

  SvaraRadera
 26. Åh va fina utstickare, dom vill jag gärna använda till mina tårtor;)

  SvaraRadera
 27. Jag skulle pröva att grädda maränger/kakor/havreflarn i formarna, steka ägg/plättar i de, trycka ut frukt/ost/kakor (kladdkaka) med de, hälla smält choklad i de och låta stelna till tunna figurer att dekorera bakverk med och förutom det så skulle jag definitivt låta de följa med in till pysselrummet där kritor och tyger väntar!

  Mvh, Flii

  SvaraRadera
 28. Härliga formar. Jag skulle vilja använda formarna till att rita med. Lättare för barnen att rita av och sedan färglägga. Annars skulle jag vilja göra fågelmat till vintern i dem. Smälta kokosfett och ha i lite frön och ett snöre. Stelna och häng upp i trädet till fåglarna.

  Kram Teres

  SvaraRadera
 29. Självklart skulle jag använda dem till dekoration i tårtbaket. Men även stansa ut små mackor till lillkillen. Kanske testa att göra vaniljkakor och dekorera dem... Sen hade jag kunnat använda dem när jag och min 8 åring sitter och pyssla med kort till födelsedagar.
  Nu håller jag tummarna på att jag vinner ;)
  Kram Sara

  SvaraRadera