tisdag 2 augusti 2011

Jordgubbs- och Limepannacotta

 För ett tag sedan när vi hade gäster gjorde jag denna somriga och dessutom inte helt onyttiga dessert.
Pannacotta innehåller i vanliga fal vispgrädde, jag har tidigare gjort lightvariant på yoghurt och nu testade jag med Kesella. Jag kan inte säga vilken av dem jag tycker är godast, men denna blev lite fastare, vilket är bra om man ska ha någon form av gelé eller likande ovanpå.
Receptet kommer från Elle Mat & Vin från 2006, och det ska egentligen vara Kesella jordgubb/lime, jag vet inte om den inte finns längre, men jag hittade inte den i affären utan tog vaniljkesella istället, blev väldigt gott det med!

Till 6 personer behövs:

Panacottan:

3 burkar Kesella vanilj
1 msk hackad mynta
1 lime (rivet skal + saft)
2 gelatinblad

Gelé:
150 g frysta osockrade jordgubar
1/2 lime (saften)
1 gelatinblad

Garnering: 
riven vit choklad
färsk mynta

1. Blanda Kesella, mynta och limeskal.
2. Lägg gelatinen till pannacottan i blöt i kallt vatten i fem minuter.
3. Värm limesaften och ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i limesaften. Rör sedan ner det i smeten.
4. Häll upp smeten i sex glas och låt stelna något i kylen, ca en timme.
5. Tina jordgubbarna till gelén och mixa dem tillsammans med limesaften.
6. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten i fem minuter.
7. Värm jordgubbssåsen och ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladen och låt det smälta i såsen. Låt svalna något.
8. Skeda jordgubbssåsen över pannacottan och låt stelna i kylen i minst fyra timmar.
Garnera med riven vit choklad och mynta.

5 kommentarer:

  1. Åhh.. ja älskar pannacotta..

    SvaraRadera
  2. Pannacotta är ju gudomligt gott, men inte helt nyttigt som du säger. Blir ju ganska tungt med grädde så kan tänka mig att kesella blir friskare och fräschare på något sätt. Ska absolut testa någongång!

    SvaraRadera