onsdag 10 augusti 2011

Födelsedagstårtor med rosett och blommorFörra helgen hade kunnat vara en riktig massproduktionshelg när det gäller tårtor!
Inte mindre än sju stycken fick jag förfrågningar på, alltid lika tråkigt att tacka nej men så här i efterhand är jag glad att jag gjorde det.
Jimmy som fick Manchestertårtan och Arsenaltårtan förra helgen har en syster (Anneli) som firades i lördags och hon ville ha två tårtor med stor rosett på och någon blomma.
Det tog ett bra tag innan jag kom på hur jag skulle få till det hela för att det skulle se bra ut. Samtidigt hade jag semester på fredagen och tanken var att jag skulle tårtpyssla lite då. Men sambon fick magknip och sonen klarar sig inte själv så jag hann täcka tårtan när sonen sov middag, sedan fick resten stå till dagen efter. Då hade sambon ont i magen även då, men som tur var sov lilleman i över två timmar så jag han få de sista dekorationerna på plats. Strax därefter kom Annelis man och hämtade tårtorna, samtidigt kom svärfar och körde sambon till akuten där det konstaterades att blindtarmen behövdes tas bort omedelbart...
Så det var tur att jag inte tog på mig fler tårtor, hade blivit lite mer stressigt då :-)
Tårtorna innehåller
Ljusa bottnar 
Hallonmousse
Vit chokladmousse
Spacklad med smörkräm
Täckt med dekorfondant
Dekorationer i dekorfondant och sockerpärlor

Grattis på födelsedagen!

8 kommentarer:

 1. Tusen tack för de fina tårtorna!! De blev verkligen beundrade av alla gäster! Hoppas att allt lugnat sig och ni är friska o krya igen!! Än en gång, stort tack, blir garantera fler beställningar framöver.

  Kram Annelie

  SvaraRadera
 2. Fiin o stilren tårta!
  Får jag fråga hur du grejar mitten på dina blommor? E d pulverfärg som du blandat me alkohol eller gör du på nått annat sätt?

  SvaraRadera
 3. Jättefin tårta =) Vilken tur du hann klart med dom och vilken otur med din man... Hur gammal är din son? Min tjej är ju bara 1,5 månad men man märker verkligen att de är hon som bestämmer haha. Måste anpassa sig efter hennes sovrutiner.. Läste att du använt dekorfondat, är du nöjd med den? Har du provat att lägga den direkt på grädde eller har du alltid smörkräm under?

  SvaraRadera
 4. Vilken vacker tårta. Gillar pärlorna vid blomman, det blev jättesnyggt. Stackars din sambo, hoppas att han mår bättre nu.

  SvaraRadera
 5. Oj, det var ju mycket dramatik bakom den tårtan. Väldigt vacker är den i alla fall, gillar också speciellt pärlorna vid blomman, jättefint!

  SvaraRadera
 6. Rosetten är ju helt sjukt snyggt gjord! (hela tårtan också men :D)

  SvaraRadera
 7. Snygg!!! Vad många fina tårtor du gjort på sistone!! Fattar inte att du hinner med.... Bra jobbat! :o) kram

  SvaraRadera
 8. Riktigt snyggt med rosetten och blommorna blev jättefina till!

  SvaraRadera