torsdag 4 augusti 2011

Jakt- och fisketårta

Min före detta kollega Cinas son fyllde tio år förra veckan och ville ha två så chokladiga tårtor som möjligt med temat jakt, fiske och snöskoter. Cina frågade mig redan i våras någon gång om jag ville göra dessa, så jag har haft ett bra tag att fundera på utseendet. Och det var riktigt roligt att sitta och pyssla med alla detaljer till dem. Jag bestämde mig rätt tidigt för att det nog skulle bli lite rörigt att få in alla detaljer på samma tårta, så det fick bli lite olika teman på dem. Denna har temat jakt och fiske. När jag gjorde denna tårtan till Samuel blev jag lite förtjust i "räddhararna" och nu var ett bra tillfälle att låta dem vara med igen!
Denna gången är det en lite mer avslappnad hare, eftersom Casper lagt geväret åt sidan för att istället pröva fiskelyckan. Han har fått upp några fina firrar så sedan är det bara att tända eld på veden och grilla sig en god middag :-)
Allt på tårtan är ätbart förutom fiskelinan som är just en (oanvänd) fiskelina.
Jag tyckte vattnet blev väldigt bra, trots att det kanske mer ser ut som en liten pöl, men attans med fisk det finns i den pölen :-)
Jag skar bort en bit av marsipanen och fyllde på med blå pyntgelé.
Tårtan innehåller:

Chokladbottnar
Vit chokladmousse
Daimmousse
Spacklad med smörkräm
Täckt med marsipan
Dekorationer i marsipan, sugarpaste och pyntgelé


Grattis på födelsedagen Casper!

7 kommentarer:

 1. Nämen en så fin tårta! Casper ser så nöjd ut där han sitter och fiskar, och fina små andra detaljer - skönt att haren får ta det lite lugnt också. ;-)

  SvaraRadera
 2. Den var verkligen jättefin!! Jag tänkte direkt på min svärfar och hade kunnat göra en preciiiiis likadan till honom, får spara idéen till han fyller år :-)

  SvaraRadera
 3. Gu va fin tårta.min man älskar och fiska.ska nog ta och försöka ge mig på nåt liknande.

  SvaraRadera
 4. Så fin, alla små detaljer du fått med gör den verkligen riktigt speciell! Så glad han måste ha blivit för den.

  SvaraRadera
 5. Vad härlig tårta! Man riktigt känner lugnet från skogen :)

  SvaraRadera