lördag 3 september 2011

Namngivningstårta till Wilmer


Jag har haft så otroligt mycket den senaste tiden. Nytt jobb som man ska komma in i och försök att hitta tillbaka till gamla vardagsrutiner.
Men nu är vi snart i fas igen, och det är dags för lite uppdatering!
För snart två veckor sedan var det namngivning för lilla Wilmer. Han skulle ha tre stycken tårtor, med två olika motiv. När han låg i magen kallades han för räkan, och hans mamma ritade till och med en logo som såg ut så här:
 Det var denna som skulle finnas med på två av doptårtorna. 
På den tredje, som skulle vara huvudtårtan skulle Wilmer vara avbildad. Jag fick ett foto på honom när han var nyfödd, där han låg med händerna för huvudet, som de ville att jag skulle göra också. Sedan skulle han också ligga under sin snuttefilt. För de som känner till Dinglis-snuttarna tycker kanske att det är lite konstiga proportioner, eftersom bebisen ser väldigt liten ut under filten. Men saken är den att Wilmer föddes för tidigt och var såhär liten då! Så det var det de ville få med, hur liten han faktiskt var när han föddes. 
I övrigt tyckte de väldigt mycket om Lokes tårta så i övrigt skulle dem se ut som den.
Tårtorna innehöll:
Ljusa bottnar
Mjölkchokladmousse
Jordgubbsmousse
Spacklad med smörkräm
Täckt med dekorfondant
Dekorationer i modelleringsfondant


12 kommentarer:

 1. Vilka fina tårtor =) Tänkte först att var stor snuttedinglisen var i jämförelse med bebisen men när jag läste förstod jag ju varför :) Räkan var ju jättefint skissad hehe :)

  SvaraRadera
 2. Roligt att se tårtor av dig igen! Babyn är så söt där den ligger gömd bakom sina händer. Och skoj idé med räkan, det blev en lite annorlunda tårta!

  SvaraRadera
 3. Jättefina tårtor, kul att de är lite annorlunda och jättesöta färger!! :)

  SvaraRadera
 4. Jätte fina tårtor! Tycker bebisen var så himla söt!

  SvaraRadera
 5. Helt underbar liten kille under snuttefilten.. Verkligen jätte fin. Fint med det bruna och turkosa..

  SvaraRadera
 6. haha, en räka?! Ja, fin blev den ju i alla fall, lite otippat kanske ;) Killen under filten är helt underbart, den skulle jag vilja ha här hemma som dekoration!

  SvaraRadera
 7. Jättefina tårtor till lilla Wilmer =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya tävling =)

  SvaraRadera
 8. Vi är, som sagt, mycket nöjda! :-)

  SvaraRadera
 9. Ute i god tid!!! Under december månad (ja alla adventshelger) kommer vi att i HELA LEV VACKERT HUSET hålla JULMARKNAD, vi söker därför just nu hantverkare som har hantverk som passar stilen och känslan i vår butik i övrigt. Mat, bak, bröd, godis, saft, sylt och dylikt är underbart hantverk!Du som hantverkare kan boka in dig på en eller flera adventshelger, mail en bild på något av ditt hantverk och skriv till oss på vitromantik@gmail.com om du är intresserad, VI LOVAR ATT DET KOMMER BLI SÅÅÅ MYSIGT OCH SÅ TOPPEN!!!! Och du vet väl att det finns ett vandrarhem bara ett par hundra meter ovanför oss och en stor camping hundra meter nedanför med jätte bra boende i fall du reser långt! Vi tar 250 kr per dag oavsett hur många dagar man vill vara med. Halva priset för den som vill stå ute. KRAM www.levvackert.se el www.levvackert.blogspot.com

  SvaraRadera
 10. Så fina tårtor & roliga idéer med bebisen som extra liten för den föddes tidigt och var liten, och med räkan osv. :-) Duktig du är.

  SvaraRadera
 11. Fina tårtor!! Vill se fler tårtor. :o) Vi får absolut träffas snart. Vi längtar efter er!! :o)

  SvaraRadera