måndag 12 september 2011

Doptårta med Katten Findus och fönster

 

Förra helgen döptes lilla Ivar som är kusin till min systerson Harry. 
Ivar tycker väldigt mycket om fönster och hans föräldrar gillar Katten Findus så en kombination av dessa fick det bli. Nu fick jag även chans att testa en form av draperingar, som jag så länge velat testa. Detta gav lite liv i tårtan med gardiner som "stack ut". Katten Findus målade jag för hand. 
Anledningen till att det inte fick vara alltför höga och ostabila saker på tårtan var att den skulle fraktas ända till Öland, vilket är en resa på över 30 mil! Något nervöst med så långa transporter, men det hade gått jättebra, och tårtan blev väldigt uppskattad!
De tyckte mycket om smaken i Harrys doptårta, fast ville inte har så mäktig chokladbotten utan så jag gjorde en vanlig ljus botten istället.
Fyllningarna var hallon som var rårörda med socker, och nougatmousse. Tårtan spacklades sedan med smörkräm och täcktes med dekorfondant. Dekorationerna är i dekorfondant och sugarpaste.

11 kommentarer:

 1. Vilken fin katten Findus <3
  superduper söt =D

  SvaraRadera
 2. Jättefin tårta :) Håller med om att gardinerna gav mer liv än om de skulle varit platta och katten var ju jättesöt =)

  SvaraRadera
 3. Söt liten findus i det stora härliga fönstret! Duktigt att måla honom på frihand! När ska vi ses? Kram

  SvaraRadera
 4. Wow, coolt att du målat katten för hand! Skitsnyggt ju! Gillar fönstret och gardinerna också :)

  SvaraRadera
 5. Jättefin!
  Läckert med gardinerna!

  SvaraRadera
 6. Åh va fin!!
  Du är otroligt duktig :)

  SvaraRadera
 7. Vilken rolig doptårta! Findus är jättelyckad! :)

  SvaraRadera
 8. findus blev helt enkel underbar.. Jag är så glad att jag såg din tårta nu.. du gav min inspiration till en tårta nästa vecka.. Gardinerna var pricken över i:t

  SvaraRadera
 9. svar: Jag har beställt ätbara bilder och de finns att köpa på bland annat tårtpinglan och cakedesign men just i denna dator är det ett utskrivet foto just för att ingen ändå brukar äta hårda dekorationer :)

  SvaraRadera