onsdag 21 september 2011

Chocolate Chip Walnut Brownies

Varje måndagseftermiddag har vi personalmöte på jobbet och vi turas om att ta med fika. Förra veckan var det min tur, och jag blev sugen på att baka något nytt jag aldrig testat innan (förvånad, någon ;-))
Leila brukar vara ett säkert kort, så det blev hennes Chocolate Chip Walnut Brownies från "A piece of cake". 
Det blev en väldigt god brownie, rejäl chokladsmak och riktigt mäktig blev den! Väldigt kladdigt och gott precis som det ska vara :-)
Jag använde Valhrona kakao och Lindts 70% choklad, vilket säkert också hjälpte till att förstärka chokladsmaken, men den blir säkert väldigt god med steget billigare ingredienser också :-) 


Receptet räcker till en plåt. 


Brownie
350 g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao av god kvalitet
1 dl ljus sirap
0.5 tsk salt
6 st ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
400 g vit kvalitetschoklad
300 g valnötter

Fudge glaze: 3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
1 tsk malen ingefära
400 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Valnötter till garnering

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och strösocker vitt och poröst.
3. Blanda i kakao, sirap och salt.
4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
5. Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hela valnötter i smeten.
6. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
8. Låt kakan svalna.
9. Fudge glaze: Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära och ta av kastrullen från värmen.
10. Finhacka chokladen och rör ner i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
11. Bred ut glazen över kakan, låt den stelna i kylen och skär sedan i rutor.

6 kommentarer:

  1. Jag har gjort de där någon gång för länge sen och de var ju supergoda! Nu hade det också smakat. :) Dina arbetskamrater var nog lyckliga. :)

    SvaraRadera
  2. Mums vad den ser smarrig ut! Leilas recept gör ju ingen besviken! :)

    SvaraRadera
  3. Den ser grymt god ut.. Kan hålla med om att valrhona kakaon gör otroligt skillnad på smaken.

    SvaraRadera
  4. Åh den här låter helt otroligt god! Den ksa jag baka snarast! :)

    SvaraRadera