Dessa muffins ger en härlig sommarkänsla, mycket tack vare innehållet av färska jordgubbar :-) Jag hittade jordgubbar (goda dessutom!) för tio kronor asken på ICA, och bestämde mig för att göra dessa muffins, som blivit väldigt populära varje gång jag gjort dem!
Smeten blir ganska kompakt, och det behövs antingen stora muffinsformar som är lite rejälare, eller normalstora formar som placeras i muffinsplåt.
Gör man stora muffins blir det cirka 20 stycken, gör man normalstora blir det cirka 30 stycken.
Originalreceptet kommer från ICA, men jag har gjort lite ändringar.
300 g | Smör |
6 dl | Vetemjöl |
4 tsk | Bakpulver |
3 dl | Socker |
4 st | Ägg |
1 dl | Lemon Curd |
200 g | Vit choklad |
1 l | Färska jordgubbar |
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke.
4. Tillsätt smör, socker, ägg och lemon curd. Blanda ihop till en jämn smet.
5. Grovhacka vit choklad och halvera jordgubbarna och blanda ner i smeten.
Låter väldigt gott :)
SvaraRaderaDu har en väldigt trevlig blogg med många bra recept!!!
http://veronica-bakar.blogspot.com/
Så mumsigt :-)
SvaraRaderaHärligt, riktiga sommar drömmar man får!
SvaraRaderaVilka snygga bilder! Hade jag inte läst vad de innehöll så hade jag blivit sugen ändå. Nu när jag vet vad det är i så vill jag smaka ännu mer. :-)
SvaraRaderaÅh vad gott!!! När får man smaka?! ;o)
SvaraRaderaLåter som en riktigt god muffins.
Snyggt arrangemang också! Fin korg. :o)
Mmmumsiga! Jordgubbar är ju så gott och i kombination med vit choklad och lemon curd blir det ju inte sämre precis! :)
SvaraRaderaJag vill också komma och fika! Mmmmm...ska prova dessa snart. Ha det bra vännen! Hoppas vi kan ses snart! KRAMAR Från Sofie D Bengtsson
SvaraRaderamycket gott i dom muffinsen, förstår att de är goda=)
SvaraRaderaJag måste bara TACKa för ovärderliga tips och hjälp från din tårtskola och dina recept nu när jag för första gången gjort en marsipantårta.
SvaraRaderaTACK!