När jag gör cupcakesrosor använder jag mig av någon av dessa två tyllar. Båda är konditortyllar från Wilton. Den till vänster heter 2D och den till höger heter 1M. Personligen tycker jag att rosorna som är gjorda med 2D blir snyggast, men man behöver en ganska mjuk frosting för att den inte ska spricka.
Den tyllen jag använder i denna beskrivningen är 2D, och frostingen är whipped cream cheese frosting
Skillnaden mellan "vanlig" spritsning och rosspritsning är att man börjar i mitten och går utåt.
Jag hoppas ni förstår principen, det var inte helt lätt att fotografera och spritsa samtidigt :-)
Ha ett jämnt tryck hela tiden. Börja i mitten och håll den rakt upp. Gör ett litet varv så frostingen "viks över" sig själv.
Fortsätt sedan spritsa runt.
Håll tyllen en liten bit ovanför så frostingen "faller ut" fint och snurrar sig automatiskt.
Nedan ser ni två rosor. Den till vänster är spritsad med 2D och den till höger med 1M
Vilken bra beskrivning :) Svårt att fånga alla moment på bilder. Men jag förstod inte riktigt om du spritsar hela vägen runt sen efter den i mitten eller om man bara gör halv varv hela vägen om..?
SvaraRaderaBra beskrivning. Jag har bara testat med 1M. Har en tyll som liknar 2D, men jag tror inte den heter så... ska nog testa med den och se om det fungerar. :-)
SvaraRaderaSå tjusigt, måste ta och köpa Wiltons 2D tyll
SvaraRaderaSå vackra
SvaraRaderaJag måste verkligen ta tag i mig själv och köpa lite fina tyllar!
SvaraRaderaVa kul att du visar hur man gör. Riktigt snyggt blir det ju. Detta måste jag träna på :)
SvaraRaderaTack!
SvaraRaderaMili: Jag spritsar hela varv runtom, som en kanelbulle typ :-)
Så bra visat och förklarat, ser ju till och med ut som något man själv skulle klara av.
SvaraRaderaTycker de är jättefina, båda två =)
SvaraRaderaMåste testa detta, så fina
SvaraRaderaÅh så fint! Måste också testa detta snarast!
SvaraRaderaPs. vilken härlig blogg du har, den ska sparas och återkommas till många gånger