tisdag 12 april 2011

Löjligt enkel marshmallowfondant!

Sugarpaste i all ära, men jag tycker inte att det är det godaste som finns att äta. Det är bra för allergiker och har en väldigt fin, kritvit färg som blir väldigt snygg att täcka tårtor med. Men för ett tag sedan testade jag att göra marshmallowfondant, vilket jag tyckte blev godare och så enkelt att göra! Efter att ha publicerat det receptet fick jag respons av Disa som skrev sin variant, som jag testade till Harrys doptårta, och enklare sätt finns nog inte!
Du behöver:
220 g marshmallows
2 msk vatten
1 pkt florsocker

1. Häll marshmallowsen i en skål
2. Stänk över vattnet.
3. Värm i micron till marshmallowsen är smälta.
4. Häll ut cirka hälften av florsockret på ett bakbord. Häll sedan marshmallowsen ovanpå.
5. Häll på resten av florsockret och arbeta ihop allt. Att olja in fingrarna med vanlig matolja kan varmt rekommenderas då det är ganska klibbigt!
6. Plasta in ordentligt i dubbla påsar och låt vila ett dygn innan du använder den!

5 kommentarer:

  1. Detta sparar jag så att jag kan testa det

    SvaraRadera
  2. Ska där vara potatismjöl i och isf hur mycket? Eller ska det egentligen stå florsocker? =P
    Räcker detta receptet till en tårta eller till flera?
    /Lottis
    (thelottis.blogspot.com)

    SvaraRadera
  3. Hur mycker potatismjöl hade du i?
    Jag har ju gjort detta flera gånger men inte detta recept :)

    SvaraRadera
  4. Lottis och Bullmamma: Det blev visst lite fel, givetvis ska det vara potatismjöl! Tack för uppmärksamheten! Satsen räcker gott till att täcka en normalstor tårta samt dekorationer!

    SvaraRadera
  5. Vänta nu, var kommer potatismjölet in i bilden?

    SvaraRadera