Denna tryffel har en härlig smak av passionfrukt. Det är nästan så att det är för mycket passion om man äter den själv, men tillsammans med en chokladbotten och / eller en mousse blir den perfekt! Väldigt lättgjord är den också, vilket alltid är trevligt :-)
Receptet är ursprungligen från recept.nu, med lite ändringar!
Till ett lager i en ca 24 form behövs:
12 passionsfrukter (det ska bli 150g puré av dem)
100 g vispgrädde
15 g honung
450 g mjölkchoklad
60 g osaltat smör
1. Gröp ur frukterna och sila bort kärnorna.
2. Hacka mjölkchokladen och lägg den i en bunke.
3. Koka upp passionspurén, vispgrädden och honungen och häll blandningen över mjölkchokladen. Blanda ihop och låt stå ett par minuter.
4. Smält smöret och blanda ner i omgångar.
5. Häll tryffeln över en botten i en form och ställ i kylen att stelna i några timmar.
Ska detta hällas över en tårtbotten eller ska det bara hällas i en form? tacksam för svar.
SvaraRaderaDet ska hällas över en tårtbotten i en springform eller liknande. Ser att det inte är helt tydligt skrivet av mig :-)
SvaraRaderaTack för snabbt svar! Ska baka tårtor till mammas 50 års dag. Gillar din blogg!! =)
RaderaHur mycket stelnar den, blir den hård?
SvaraRadera