söndag 24 april 2011

Passionstryffel

Denna tryffel har en härlig smak av passionfrukt. Det är nästan så att det är för mycket passion om man äter den själv, men tillsammans med en chokladbotten och / eller en mousse blir den perfekt! Väldigt lättgjord är den också, vilket alltid är trevligt :-)
Receptet är ursprungligen från recept.nu, med lite ändringar!

Till ett lager i en ca 24 form behövs:

12 passionsfrukter (det ska bli 150g puré av dem)
100 g vispgrädde
15 g honung
450 g mjölkchoklad
60 g osaltat smör

1. Gröp ur frukterna och sila bort kärnorna.
2. Hacka mjölkchokladen och lägg den i en bunke.
3. Koka upp passionspurén, vispgrädden och honungen och häll blandningen över mjölkchokladen. Blanda ihop och låt stå ett par minuter. 
4. Smält smöret och blanda ner i omgångar. 
5. Häll tryffeln över en botten i en form och ställ i kylen att stelna i några timmar.

4 kommentarer:

  1. Ska detta hällas över en tårtbotten eller ska det bara hällas i en form? tacksam för svar.

    SvaraRadera
  2. Det ska hällas över en tårtbotten i en springform eller liknande. Ser att det inte är helt tydligt skrivet av mig :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för snabbt svar! Ska baka tårtor till mammas 50 års dag. Gillar din blogg!! =)

      Radera
  3. Hur mycket stelnar den, blir den hård?

    SvaraRadera