söndag 24 april 2011

Browniebotten

Denna botten är väldigt god och på gränsen till lite kladdig! Passar extra bra som botten i mousse eller tryffeltårtor, men kanske inte den mest idealiska om man vill ha en botten att dela. Jag har hitta receptet hos Tove men ändrat lite i själva hoprörningen av smeten, då jag råkade göra lite fel. Men slutresultatet blev väldigt bra ändå, så därför väljer jag att skriva som jag gjorde :-) Enligt Tove går det bra att använda både vit och mörk choklad, än har jag bara testat med Lindts 70% choklad, och det blev jättebra!

Till en form på 18 cm i inre diameter
50 g choklad
75 g smör
0,75 dl socker
1 ägg
0,75 dl mjöl

Till en form på 22 cm i inre diameter
100 g choklad
150 g smör
1,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl mjöl

Till en form på 24 cm i inre diameter:
150 g mörk choklad
250 g smör
3,5 dl socker
3 ägg
2,5 dl mjöl

1. Smält choklad och smör. Häll blandningen över sockret och vispa med elvisp en stund så allt blandas och svalnar en aning.
2.Tillsätt äggen ett i taget under ständig vispnig. 3.Tillsätt mjölet. Häll i smord och bröad form eller form klädd med bakplåtspapper.
4.Grädda i 185 grader i ca 30 minuter.

2 kommentarer:

  1. Vad många härliga bakverk! Speciellt denna och passionstryffel verkar ju hur gott som helst! Kanske i kombination också?

    SvaraRadera
  2. Det är verkligen en god kombination med browniebotten och passionstryffel!

    SvaraRadera