lördag 10 november 2012

Pepparkakskladdkaka och matklubben.se






Vissa recept som man läser om måste man bara testa!
När jag hittade Pepparkakskladdkaka så kände jag direkt att detta är ett sådant recept.
Kladdkaka är gott, och pepparkaka är också gott. Tillsammans lät det farligt gott, och resultatet blev fantastiskt!
För att citera min sambo "Detta är en sådan kaka som man kan äta upp hela när man väl börjat." Och skulle det mot förmodan bli kaka över så kan jag tipsa om att den är ännu godare dag två. Lite som att äta pepparkaksdeg, och det är ju så gott!

Receptet hittade jag  här, på matklubben.se. Är du inte redan en av deras 845 000 medlemmar kan jag rekommendera att du blir det!  Jag blev medlem där för tre år sedan, och har använt flera av recepten som medlemmarna lagt upp.
Förutom en diger receptblandning, har de också många tips och forum där man kan diskutera allt mellan himmel och jord när det gäller matlagning och bakning.
Jag gillar bland annat tråden "va blir det till middag idag?"  där folk helt enkelt lägger in vad de haft till middag, för att inspirera andra.
Kanelbullefantast som jag är har jag också följt denna tråden en del "Kanelbulle-fyllning. Hur får man de så saftiga som köpta?!"

Man får också som medlem en egen kokbok. Där man enkelt kan spara de recept man hittar och vill testa i framtiden. I min kokbok finns än så länge enbart recept på desserter och bakverk, otippat va ;-) 

Matklubben är en bra sida, väl värt sekundrarna det tar att registrera sig. Om inte annat för att inte missa andra goda recept i klass med pepparkakskladdkaka!



Pepparkakskladdkaka 
1 form, ca 24 cm

4 ½ dl strösocker
2 1/4 dl vetemjöl
3 ägg
135 g smält smör
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk mald kryddnejlika
1/2 tsk kardemumma
1/4 tsk salt
1 krm svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader (180 om det är varmluftsugn).
2. Smöra och bröa en form med löstagbar kant.
3. Blanda ihop alla ingredienser utan att vispa, gärna det smälta fettet sist.
4. Häll smeten i formen.
5. Grädda i 35 minuter i mitten av ugnen.
(Jag gräddade bara i 25 minuter, tyckte att det blev lagom!)

4 kommentarer:

  1. åh ja älskar och brukar alltid småfuska och äta deg när vi ska göra pepparkakor för de är så gott,men vem hade tänkt på att göra kladdkaka,för de är ju faktiskt de bästa med pepparkakor och äta degen så klart.

    SvaraRadera
  2. Ska definitivt prova på detta en dag. =)

    SvaraRadera
  3. Åh så gott det lät:)
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  4. Dessa är ju så goda! bakade förra året :)

    SvaraRadera