Varningstext följer dock att det är omöjligt att bara äta en :-)
Receptet har jag hittat på coop.
40 stycken
2,5 msk gelatinpulver
1 dl kallt vatten
3,5 dl strösocker
2,5 dl ljus sirap
1 krm salt
0,5 dl vatten
2 msk lakritspulver eller fint mortlad turkisk peppar
1 msk solrosolja (eller annan naturell olja, ej oliv eller raps!)
2 dl florsocker
1. Blanda gelatinpulvret med 1 deciliter kallt vatten i en bunke.
2. Blanda socker, sirap, salt och 0,5 deciliter vatten i en kastrull. Låt allt smälta på låg värme tills sockret löst sig. Höj värmen och koka blandningen utan att röra om, tills termometern visar 130 grader (använd digitaltermometer).
3. Vispa (med elvisp eller maskin) försiktigt ner sockerblandningen i gelatin– blandningen. Höj hastigheten och vispa blandningen tjock och vit, 5–10 minuter.
4. Tillsätt lakritspulvret och blanda ordentligt. Det är rejält kletigt!!
5. Pensla en liten långpanna, 30 x 40 centimeter, med solrosolja och häll i smeten. Bred ut med en slickepott eller baksidan av en sked. Smörj gärna in även den med lite olja.
6. Täck med plastfolie och låt stå över natten. Skär kakan i bitar och rulla dem i florsocker.
Gott med lakritssmak på marshmallows! Fina är de också.
SvaraRaderalåter riktigt gott och så älskar ja lakrits oxå så dessa skulle nog ätas väldigt snabbt
SvaraRaderaSpännande! Tanken på lakritsmarshmallows har aldrig slagit mig. Läggs på minnet :)
SvaraRaderaHittade din sida när jag googlade på vampyrtårtor =) Tänkte höra med dig om du kunde säga hur man lättast kan färga marsipan? Skulle vilja ha svart marsipan =/
SvaraRaderaMvh Zuzz
Tyvärr skulle jag nog säga att det lättaste är att beställa färdigfärgad svart marsipan. Alternativet är att använda svart pastafärg, men det går åt väldigt mycket och blir kladdigt! Lycka till :-)
SvaraRaderagott!
SvaraRadera