söndag 4 november 2012

Super Moist Chocolate Cupcakes

Jag var lite sugen på att testa ett nytt recept på chokladmuffins, och letade runt lite. Jag hamnade på Manuelas sida "Passion 4 baking", och hennes recept har aldrig gjort mig besviken så jag provade hennes recept på vad hon kallar "Super Moist Chocolate Cupcakes". 
Och detta var ännu ett lyckat recept! Denna muffinsen blev mer som en klassisk muffins, dvs. mjukare och sprödare, och inte så kompakt som en browniecupcake eller kladdkakemuffins, men ändå med en bra chokladsmak. Receptet räcker till 24 stycken, jag gjorde 18 stora och 24 minimuffins.
Receptet kommer här: 

Ca 24 stycken
  
190 g mjöl 
155 g kakao
1,5  tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver 
70 g mörk choklad (hackad)
250 ml  kokande varmt vatten + 2 tsk. espresso kaffepulver eller 2, 5 dl varmt kaffe
250 ml vispgrädde
2 tsk vaniljextrakt eller 2 tsk vaniljesocker
2 stora ägg ( rumstemp)
120 ml vegetabilsk olja 
500 g socker

1. Sätt ugnen på 180 grader. 
2. Börja med att hälla kaffet och vaniljen över chokladen. Rör runt och låt svalna i ca 15 minuter. 
3. Sikta mjöl, bakpulver, bikarbonat och kakao i en skål. 
4. Vispa äggen i ca 2 minuter i maskin.
5. Sätt maskinen på lägsta hastighet och tillsätt olja, vispa i ytterligare 30 sekunder. 
6. Tillsätt chokladblandningen, sockret och grädden. 
7. Vispa i ytterligare två minuter. 
8. Blanda i de torra ingredienserna för hand. Låt ev. all smet rinna igenom en sil för att få den helt klumpfri. 
9. Häll smeten i formar och grädda i ca 20 minuter för normalstora muffins, 12 minuter för minimuffins.



Julrecept nr 27: Pepparkakor hör julen till - hos Arla hittar du recept på pepparkakor och massa annat julbak!

1 kommentar: