torsdag 9 maj 2013

Middag med Tareq Taylor och Kiviks musteri


För några veckor sedan blev jag bjuden till Malmö och Slottsträdgårdens café som Tareq Taylor driver. Tareq bjöd på en fantastiskt god trerättersmiddag, där alla rätter innehöll äpple av något slag. Han verkar ha en försmak för just äpplen och visade verkligen att man kunde göra hur mycket som helst med dem, och att de verkligen inte smakar samma. 
Kiviks musteri var där också och vi fick prova olika sorters must till alla rätter, och musterna smakade verkligen olika beroende på vad man åt. Lite som vinprovning faktiskt, väldigt häftigt! Har man inte upplevt Kivik och deras produkter kan jag varmt rekommendera dem. De är ett familjeföretag med stor passion och kärlek för äpple. Deras äppelodlingar och äppelmarknad är väligt kända, i alla fall här nere i Skåne. Så ska ni göra en Skånetripp i sommar bör ni lägga Kiviks musteri på minnet, ni lär inte bli besvikna! Och befinner ni er i Malmö kan jag rekommendera ett besök hos Tareq, väldigt mysig miljö, mitt i storstan! 
Nedan följer en liten bildkavalkad från kvällen.
 
Sista touchen på förrätten...

 
...som bestod av bland annat pilgrimsmussla, och äpple förstås!
En liten present fick vi alla också, äppelmust och en kokbok. 


Tusen tack Kiviks musteri Och Tareq Taylor för att vi fick ta del av denna trevliga kväll. Det är alltid lika roligt att möta människor som brinner för det de gör!

2 kommentarer:

 1. Oj vilken fantastiskt fin blogg och baksida du har. Jag ska ha en födelsedagsfest på söndag och vill göra någon tårta som kan imponera lite på de andra :) Har tittat på dina smakkombinationer och tror jag ska satsa på vit chokladganache och hallonmousse. Är det en vanlig sockerkaksbotten till den? Och var täcker du tårtan med? Jag se gärna att det är så basic som möjligt :) Alltså ingen sugarpaste. Och hur långt innan ska man göra den? Hoppas du hinner svara :) Tack för otroligt fin inspiration.

  SvaraRadera
 2. Tack för dina fina ord!
  vit choklad och hallonmousse blir nog riktigt gott! Jag brukar göra denna tårtbotten http://www.bengtssonsbaksida.com/2011/02/ljus-tartbotten.html
  den tycker jag blir bra! Jag spacklar först med ett lager smörkräm sedan täcker jag med marsipan.Jag brukar göra den minst två dagar före så den hinner gotta till sig ordentligt :-)
  Lycka till!
  Linda

  SvaraRadera