lördag 25 juni 2011

Chocolate chip cookies

Hoppas ni hade en fin midsommarafton allihop, och att det inte regnade alltför mycket på er!
Förra helgen var jag sugen på att baka och ville testa något helt nytt recept. Valet föll till slut på dessa cookies som jag hittade i "a piece of cake". Man skulle kunna tro att jag bakat igenom alla recept i denna fantastiska bok, men det finns några jag inte har hunnit med än, bland annat dessa!
Dessa kakor är inte bara väldigt goda, de är också perfekta om man behöver få fram lite kakor snabbt, kanske får man oväntade kaffegäster, eller så är det kanske dagen efter någon högtid och man är lite tröttare än vanligt och inte riktigt orkar baka :-)
Det som är så bra med dessa är att man gör degen och sedan lägger den i frysen. Sedan är det bara att ta ut och skära upp så många kakor man behöver och grädda dem, enklare kan det knappast bli att få fram nygräddade kakor snabbt :-)
I originalreceptet ska det vara 70% choklad, men jag hade bara mjölkchoklad hemma, och det blev väldigt gott det med!

25 kakor
125 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
100g choklad
skal av 1 lime

1. Vispa ihop smör och råsocker krämigt och rör i ägget
2. Blanda vetemjöl, havergryn, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.
3. Hacka chokladen grovt, riv limeskalet och bland med degen.
4. Forma degen till en rulle, cirka 5 cm i diameter och rulla in den i plastfolie. Frys sedan in den i minst 30 minuter, eller låt den ligga fryst till du behöver den.
5. Sätt ugnen på 180 grader.
6. Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda kakorna gyllene i mitten av ugnen, i cirka 10 minuter.



Dessa kakor var också väldigt populära hos den yngre generationen i vår familj, hade han fått för sin mamma hade han nog ätit hur många som helst :-)

1 kommentar:

  1. Chocolate chip cookies är så gott, måste ta och baka lite nya tror jag och lilkillen ser nöjd ut :-)

    SvaraRadera