söndag 5 februari 2012

Chokladmousse

Nu har jag gjort det igen, testat ytterligare ett recept av Tove. Hon har mycket bra recept, har ni inte redan kikat in kan jag rekommendera ett besök!
Denna gången var det chokladmousse som testades. Det är svårt att beskriva smaken, men den blev väldigt len, och mycket god! Den bör dock stå i kyl och stelna någon timme innan den fylls i en tårta!

Receptet räcker till två lager fyllning i en 20-22cm tårta.

4 dl grädde
200 g mörk choklad (bäst med en kakaohalt på 45-60 %, har man mörkare choklad får man ta lite mindre mängd choklad)
2 äggulor
1 dl socker
1 dl mjölk

1. Vispa grädden och ställ i kylskåp. 
2. Mät upp chokladen i en värmetålig skål. 
3. Vispa ihop äggulor och socker i en värmetålig skål. 
4. Koka upp mjölken i en kastrull och häll den över ägguleblandningen under omrörning. 
5. Häll sedan över ägg-mjölkblandningen i en annan kastrull, hetta upp medan du vispar noga hela tiden och dra bort från värmen så fort blandningen tjocknat ordentligt - den skall inte koka, bara nästan.
6. Häll den heta äggmjölken över chokladen och blanda tills chokladen smält. 
7. Låt chokladblandningen svalna till rumstemperatur och tillsätt sedan den vispade grädden.

4 kommentarer:

  1. Tack för dina fina ord! Och roligt att du prövade, och tyckte om moussen.

    SvaraRadera
  2. Har du testat den med vit choklad, är det samma princip? =)

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Tror du jag kan använda mig utav 40% choklad? Tänkte att marabous mörka är det, ska vara till min 2årings tårta så vill gärna att hon tycker om den =)
    Tänkte köra på denna moussen och hallonmoussen =)

    SvaraRadera