söndag 12 februari 2012

Tårta med Fifi förgätmigej

Min kusins lilla flicka Nellie fyllde ett år tidigare i veckan, och igår var det kalas för henne.
Hon tycker om Fifi förgätmigej, så hon skulle vara med på tårtan. 
Jag valde att göra Nellies namns i samma stuk som Fifi har sitt, dvs. blåa bokstäver med gula sömmar. Och en liten förgätmigej som pricken över i:et :-) 
Jag valde att sticka ut några hela blommor och konturer av några blommor och sätta runt om. Hade väldigt svårt för att bestämma mig för färgsättningen, men till slut blev det två nyanser av gult, med lite brytning av rosa.  Själva Fifi gick väldigt enkelt och smärtfritt att göra, vilket är skönt när det inte krånglar! Men när hon var klar tyckte jag hon såg lite tomhänt ut så hon fick en ros att hålla i ena handen.

Tårtan var bakad som en klassisk prinsesstårta, som enligt min kusin är den godaste prinsesstårta hon ätit, och det är ju alltid ett bra betyg :-)

7 kommentarer:

 1. Jättesöt tårta! Det blev fint med olika gult och lite rosa, och Fifi är väldigt lyckad!

  SvaraRadera
 2. Riktigt gullig Fifi-tårta! Gjorde också denna lilla blomsterflicka för ett tag sen, man blir ju alldeles kär i henne allt eftersom hon växer fram!

  SvaraRadera
 3. Sötaste Fifi någonsin!
  Bra jobbat =)

  SvaraRadera
 4. Helt fantastiskt fin Fiffi. Du har verkligen gjort henne rättvisa!

  SvaraRadera
 5. Sååå härlig tårta =)
  Kramkram

  SvaraRadera
 6. Vilken jättesöt Fiffi du fått till. Jag tycker hon är så söt den där figuren, jag har nog aldrig sett programmet iofs. Men vore kul att göra en sån här tårta någon gång.

  SvaraRadera