Man behöver ljusa och mörka bottnar, lika många av varje. Här har jag två ljusa och två mörka. Jag har gjort dem enligt detta recept. Det går givetvis bra att använda vilket recept man vill :-)
Ur varje botten ska det nu stansas ut tre stycken cirklar.
Jag har ett verktyg som är för just ändamålet, men vanliga runda kakmått eller att skära för hand går lika bra, bara alla blir lika stora!
Så här ser det ut när det är gjort:
Lossa sedan cirklarna från varandra, nedan är det bara mellanstora cirkeln kvar:
Tag mittcirkeln från den ljusa bottnen och lägg i mitten:
Tag också den ljusa yttercirkeln och lägg runtom, den ska nu se ut så här:
Bygg ihop resterande bitar tvärtom, så det ser ut såhär:
När du sedan bygger ihop tårtan så lägg bottnarna med varannan ljus och varannan mörk ring ytterst. Bäst effekt blir om man har ett tunt lager fyllning, typ sylt eller någon frosting som inte behövs så mycket för att ge mycket smak. När man sedan skär i den kan det se ut så här:
Har faktiskt länge tänkt göra en sådan tårta, såg på cakeboss hur de skärde ut med runda pepparkasformar och gjorde varannan sådör som du gjort :) Vad var de för något verktyg du använt och vart får man tag på det? Såg väldigt smart ut med ett som skär alla delar på en gång :)
SvaraRaderaJag bakar mina i olika färger så de sitter ihop från början liksom. Med hjälp av det där verktyget du har också.
SvaraRaderaMilli: det verkyget köpte jag för flera år sedan, kaburken eller tårtdecor tror jag att det var...
SvaraRaderaPehrnilla: ja, jag har också gjort så innan, men tycker detta är lättare. Jag lyckades alltid kladda så mycket när jag gjorde så :-)
Tufft! Kan tänka mig att det kan bli lite förvånade reaktioner när man börjar skära i tårtan :)
SvaraRadera