onsdag 14 september 2011

Bröllops- och doptårta

 I helgen gifte sig Linda med sin Johnny, och samtidigt döpte de också sin son Alexander.
De ville ha en kombinerad tårta till både dop och bröllop, och jag fick en ganska bra beskrivning på hur de ville att den skulle se ut. Jag fick en bild på en liknande tårta i andra färger, och med annan topdekoration. Men de ville hellre han någon blomma högst upp och blommor som klättrade neråt. Färgerna skulle vara grönt och vitt med inslag av gult.

Min mamma som är väldigt duktig på att göra blommor gjorde brudbuketten och tillhörande buketter. Min tanke var först att göra liknande blommor men det var inte helt enkelt, då vi inte visste förrän två dagar innan exakt vilka blommor som skulle finnas med, det hade blivit lite väl stressigt :-)
Det framgår inte så tydligt, men den undre tårtan är jättestor! 42 cm i diameter, gjord i en form som mammas kollegas man har gjort. Det var riktigt häftigt att arbeta med en så stor tårta! Eftersom vi hade både för liten kyl och ugn så fick hela alltet göras hos mina föräldrar, tur att de bara bor en kilometer bort :-)
 Tårtan blev väldigt uppskattad, och de var väldigt nöjda med den. Det är alltid nervöst när någon har ganska specifika önskemål, om man lyckas uppfylla dem, så de var kul att höra!

 Tårtan innehåller:
Ljusa bottnar
Hallonmousse
Hela hallon
Vit chokladmousse
Spacklad med smörkräm
Täckt med dekorfondant.
Dekorationer i dekorfondant och modelleringsfondant

Stort grattis till hela familjen!

8 kommentarer:

  1. Så vacker! Fint med olika färger på de olika tårtorna, och riktigt snyggt med en så stor undre tårta! Har en gång också gjort en så stor och håller med om att det känns lite häftigt. :) Blommorna är jättefina också, i härliga färger.

    SvaraRadera
  2. Oj! Det där är ju något en själv inte skulle behärska i första taget. Riktigt imponerad!

    SvaraRadera
  3. Hej på er,
    Kan bara konstatera att tårtan blev superfin och bamsestor. Alla på festen beundrade tårtan!
    Någon som är sugen på att kolla in brudbuketten så finns den på min blogg.
    Mamma

    SvaraRadera
  4. Jättefin! häftigt med så stor tårta!

    SvaraRadera
  5. Åh vad vacker! Så häftigt att den är så stor. :o)

    SvaraRadera
  6. Superfina tårtor, som alltid!

    SvaraRadera