Denna moussen blir en väldigt god och fräsch fyllning till ett lager i en tårta på cirka 24cm i diameter. Jag har hittat den hos Tove som har många bra recept på sin blogg.
Jag tycker mycket om när det är färskost i fyllningar, både med choklad och bär, det blir inte så gräddigt då, vilket jag kan ha lite svårt för, även om det också är grädde i moussen.
Jag hade denna moussen i denna bröllopstårta som fick mycket beröm för sin smak.
Du behöver:
200 g frysta hallon
en knapp dl florsocker
1oo g färskost
4 gelatinblad
2 dl grädde
1. Koka upp de frysta hallonen, låt koka 2 minuter. Passera hallonen genom en sil och låt svalna en stund.
200 g frysta hallon
en knapp dl florsocker
1oo g färskost
4 gelatinblad
2 dl grädde
1. Koka upp de frysta hallonen, låt koka 2 minuter. Passera hallonen genom en sil och låt svalna en stund.
2. Blanda ca hälften av hallonmoset med färskosten och florsockret.
3. Blötlägg gelatinbladen.
4. Vispa grädden.
5. Smält gelatinbladen i andra hälften av hallonmoset, låt svalna en stund och blanda ner i hallon-färskostgrädden.
6. Blanda till sist ner den vispade grädden. Låt stelna en stund i kylskåp innan du fyller tårtan.
Den har jag med använt som tårtfyllning, himla god
SvaraRaderaMåste verkligen testa denna snart! Men har ju sån kärlek till grädde ;)
SvaraRaderaSå glad jag blir att läsa att du (och bröllopsgästerna!) också tyckt om den här fyllningen :)
SvaraRaderaLåter som en jätte god tårtfyllning :)
SvaraRaderahttp://veronica-bakar.blogspot.com/
Tänkte göra dina fyllningar med vit chokladganache och hallonmousse. Vilken tårtbotten rekommenderar du till? Vill ha sockerpasta att täcka med, vad spacklar jag med då?
SvaraRaderaJag brukar göra vanlig ljus tårtbotten enligt detta receptet
SvaraRaderahttp://www.bengtssonsbaksida.com/2011/02/ljus-tartbotten.html
Har faktiskt en sådan i ugnen nu :-)
Den blir jättebra i kombination med dessa fyllningar!
Smörkräm är bäst att spackla med om du ska ha sockerpasta.
Lycka till!
Hej Linda, tårtan blev supergod. Gillade hallonmoussen så mycke att jag tänkte göra den som dessert i glas. Tror du att jag ska ta ett gelantinblad mindre då så den inte blir så fast?
SvaraRaderaKan jag göra den idag och fylla imorgon tro?
SvaraRaderaOj så gooood! Ny favorit på hallonmousse! :-))
SvaraRaderaHar en fråga om moussen. Ska man bara använda det som samlas i silen eller ska man använda "hallonsåsen" oxå?
SvaraRaderaHur gick det? Tog du bara moset?
RaderaNär jag gjorde den använde jag bara "saften" eftersom jag tyckte det var märkligt att ha frön i moussen.. den blev mild och supergod!
RaderaHej Kan man använda hallonmoussen att täcka tårtan med eller passar den bäst till fyllning?
SvaraRaderaHej är det någon skillnad på gelatinblad eller gelatinpulver?
SvaraRaderaHej! Jag tänkte göra marsipantäckt tårta. Vad ska jag spackla med då? :)
SvaraRadera