söndag 5 juni 2011

Vildas Top Modeltårta

 Vilda hade Top-Model kalas för sina kompisar och önskade en tårta som passade i temat. Top Model har jag bara hört talas om i form av tv-programmet, men det var ju inte det det handlar om.
Man skulle nog enkelt kunna säga att det är lite som klippdockor var på min tid, fast detta är digitalt. Man skaffar en inloggning och får en docka man kan klä med olika kläder och accessoarer, ändra hårfärg, frisyr etc. För att få en egen uppfattning skaffade jag ett konto där och lekte runt lite, riktigt roligt faktiskt!
Men tillbaka till tårtan. Jag fick även bifogat  inbjudan till kalaset, där en modell fanns med, och det var den jag försökte efterlikna. Lite stjärnor förekom också en hel del så det fick också finnas med på tårtan. Ett litet halsband fick också komma med :-)


 Jag köpte Odenses färdigfärgade rosa marsipan att täcka med. Blev dock lite besviken eftersom jag inte hade förväntat mig att den skulle vara så mörk i färgen. Men efter ett möte med min kära silverspray tyckte jag att den passade lite bättre in med resten i alla fall. Däremot blev jag glatt överraskad när jag såg att den var smaksatt med jordgubb. Det hade jag missat, men eftersom det var ett av Vildas smakönskemål så passade det jättebra. Den var verkligen jättegod också!
Tårtan innehöll
Ljusa bottnar
Chokladmousse på mjölkchoklad
Jordgubssylt
Chokladganache på 70% choklad
Spacklad med smörkräm
Täckt med Odenses jordgubbsmarsipan
Stort Grattis Vilda!

7 kommentarer:

 1. Vilken häftig tårta! Färgen blev faktiskt jättefin med silversprayen på, och lyckad modell har du gjort. :)

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig tårta. Gillar att det är stjärnor som är mörkare runt om. Jättefint modellerat.

  SvaraRadera
 3. Snygg brud du fixat! :) Diggar färgerna på kakan..

  SvaraRadera
 4. Tjusigt, en riktigt toptårta:)

  SvaraRadera
 5. Väldigt cool tårta! Jättefin!

  SvaraRadera
 6. Jättefin, riktigt läckra färger och snygga detaljer! :)

  SvaraRadera