onsdag 8 juni 2011

Stor studenttårta till Caroline


I går tog min kollegas dotter studenten, och jag gjorde hennes tårta. Jag hade fått se en bild på hur de ville att den skulle se ut, och det var just en kvadratisk tårta med gula och blå blommor, och namnet i gul text. Tårtan är beräknad att räcka till så det är en stor tårta!
Kom också på när jag stod och kavlade ut locket att jag nog aldrig täckt en fyrkantig tårta förr!
Men kom ihåg att jag läst någonstans att man börjar med hörnen, så det gjorde jag, och det var betdligt lättare att få denna slät och jämn än en rund tårta!
Tårtan innehöll
Ljusa bottnar
Chokladmousse på mjölkchoklad
Jordgubssylt
Ganache på 70% choklad
Spacklad med smörkräm
Täckt med Marsipan
Dekorationer i sugarpaste

8 kommentarer:

 1. Fint med så många blommor, tycker om när de kommer ner längs kanten också! Ja, och roligt att pröva på nåt nytt igen då, när du fick täcka en fyrkantig tårta. :)

  SvaraRadera
 2. Säger samma som Tove; fint när blommorna klättrar! :) Kul me lite färg å! Här i Finland blir dom bara blå-vita om man ska ta d i Finlands färger :P

  SvaraRadera
 3. så fin,älskar verkligen hur du gjort med blommorna.kanske kommer också göra så som du gjort.annars lär de bli traditionell mössa.

  SvaraRadera
 4. Så fint det blev med alla blommor

  SvaraRadera
 5. Fint med så många olika blommor. Gillar att de går ner på sidan.

  SvaraRadera
 6. tusen tack linda för all hjälp med rasmus studenttårta den blev verkligen uppskattad ,gick åt som smör i solen alla gäster beundrade ditt vackra konstverk mvh susann sjöström

  SvaraRadera