måndag 13 oktober 2014

Min favoritsmörkräm och länge sedan sist!

Det var ett bra tag sedan jag uppdaterade här.
Roligt att se att så många fortfarande tittar in, och tack för alla mail och kommentarer om innehållet på bloggen! Jag försöker svara på alla frågor, glömmer jag någon så fråga igen, minnet är inte alltid helt bra. Speciellt inte när man inte för stunden har tid att svara och tänker "det gör jag sen"...

Jag har inte bakat så värst mycket det senaste halvåret. Anledningen är en liten lillebror som kom till familjen i slutet av augusti. Och under graviditeten så försvann mitt sug att baka totalt, precis som första gången. Men det kom tillbaka efteråt, men då är det ju någon annan som tar upp ens tid :-)

Hursomhelst så använder jag mig mycket av min blogg när jag bakar, det är liksom min receptsamling av beprövade recept. Jag har haft en handskriven lapp på kylskåpet nu i över ett halvår med ett favoritrecept på smörkräm att spackla tårtor med, jag har bara inte fått tummarna loss att lägga in det på bloggen. Nu har texten nästan bleknat bort helt så nu är det verkligen dags!

Receptet är på en god smörkräm med vaniljsmak. Den blir väldigt mjuk och smidig och är toppen att spackla med. Receptet har jag fått till med inspiration av två olika recept, men jag kommer tyvärr inte ihåg varifrån..

Om jag inte minns helt fel så räcker denna satsen att spackla ca 2 15-bitars tårtor.

4 äggvitor
3 dl socker
2 msk vaniljsocker
400 g rumsvarmt smör

1. Vispa äggvitor, socker och vaniljsocker kraftigt över vattenbad tills det uppnår 65 grader.
2. Ta bort från vattenbadet och vispa sedan (med fördel i en maskin) på full effekt i ca 10 minuter till det har svalnat.
3. Tillsätt smöret, lite i taget och fortsätt blanda tills det är en jämn smet. 

Även om jag inte har bakat alls mycket har jag ändå några tårtor och bakverk som inte har hamnat här. Och om 1.5 månad ca så blir det dop med tillhörande tårta och kakor så vem vet, inläggen kommer kanske att dugga lite tätare här framöver ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar