fredag 18 maj 2012

40-årstårta


Min kusins sambo fyllde 40 annandag påsk, och jag gjorde tårtan till honom! Det fanns bara önskemål om innehållet, utseendet fick jag helt fria händer med.
Är det något som är svårt så är det nog just tårtor till killar och den åldersgruppen! Men efter lite funderade kom jag fram till att blått och brunt är ju en fin kombination så det ville jag ha med!
Det ser ut som ett chokladlock men är brunfärgad marsipan. Prickarna går i två olika blå toner. Texten och siffrorna är silvriga och det är silverkulor runt om, vilket mest ser grått ut på bilden.

Tårtan innehåller
Ljus botten
Ananasfyllning
Spacklad med grädde


5 kommentarer:

 1. Fin! Jag håller med dig, blått och brunt är väldigt snyggt ihop!

  SvaraRadera
 2. Hej Linda! Jättefin tårta! Jag har lagt till din fina blogg bland mina länkar nu. Spana gärna in gruppen vi har på Facebook för alla Bak- och matbloggar (http://www.facebook.com/groups/289001334523696/ ) Det är bara att begära att gå med.
  Kram, Lisa

  SvaraRadera
 3. I morgon dras vinnaren av Lykka-tävlingen och inte många är med och tävlar. Det enda du behöver gör är att blogga om din favoritprodukt bland alla smarta köksredskap dom har, och sedan lämna en liten kort motivering till varför just DU ska vinna. Med så få deltagare är det stor chans att du blir den lyckliga vinnaren av 400 kronor presentkort hos www.lykka.se :) Kika in och delta: http://moniasundgrenjansson.blogg.se/2012/may/tavling-vinn-presentkort-hos-lykkase.html

  SvaraRadera
 4. Fräck tårta!! Spännande med annanasfyllning. :o)

  SvaraRadera