tisdag 29 november 2011

Rice Krispies treat - steg för steg!

 RKT är fantastiskt bra att arbeta med, inte minst när man ska göra stora saker som annars hade blivit tunga om de gjorts i sockerpasta. Det är även löjligt enkelt att göra. Jag har testat lite olika recept med fastnade för ett på bakverk och fikastunder. Det blir en lagom mängd, och eftersom RKT inte håller mer än ca en vecka så vill man inte ha för mycket över. (Om man inte vill äta det förstås, för till skillnad från mycket annat inom dekorationsvärlden så smakar det faktiskt gott :-D)
Denna satsen räckte lagom till kistan med lock på denna tårtan jag gjorde för ett tag sedan. 

Dessa ingredienser behövs:

1 msk smör
100 g marshmallows
5 dl Rice krispies.

Börja med att plasta in en form/ plastburk eller annat du vill förvara din RKT i.

Smält smöret på låg värme i en stekpanna

Tillsätt marshmallowsen, ha fortfarande låg värme. 


Låt de långsamt smälta i pannan, det kommer bli en kletig massa...
 ...väldigt kletig!
 När det ser ut ungefär som ovan är det dags att tillsätta Rice krispies och stänga av plattan.
 Blanda runt till det är jämt fördelat i en härlig gegga!
 Lägg upp det i formen.

Blöta händerna med kallt vatten och tryck till så det packar sig ordentligt. Anledningen till att händerna behöver vara blöta är att det är väldigt klibbigt! I detta skedet kan man också om man vill forma sin figur.

Täck över och förvara i kyl tills du ska använda det. När man väl ska arbeta med det underlättar det också att ha blöta händer!

8 kommentarer:

 1. Visst är RKT ett riktigt fiffigt material att jobba med! Tråkigt nog krävs det antingen flera lager eller tjock sp för att få det slätt men det är superbra när något annat skulle bli för tungt!

  Floristtråden till ballongerna har jag köpt på... Kakburken tror jag? Jo, det måste det vara. Tog den tjockaste då. Använder det till blommor också som är för tunga för att "limma" på kanten på tårtan, supersmidigt!

  SvaraRadera
 2. Såå spännande! Köpte Rice krispies i somras, men blev aldrig färdig att använda dom. Men nu ska jag köpa nya och testa!!!
  Jättetack för den här beskrivningen!!!

  SvaraRadera
 3. Måste testa att göra Rice Krispies treat

  SvaraRadera
 4. Aha, nu fattar vi vad det är man ser att de använder i alla "tårt-programmen" på tv. Vi trodde inte det var speciellt ätbart det de står och skär formerna i, smart!

  SvaraRadera
 5. vi gjorde sånna på HK:n, bara det att man smälte smör och choklad och blandade ner minimarshmallows i det sen hade man i det i rice krispies :D

  SvaraRadera
 6. Vart kan man köpa rice krispies?

  SvaraRadera
 7. Man kan köpa dem mataffären, säljs som frukostflingor!

  SvaraRadera