tisdag 15 november 2011

D.A.D tårta

  Min barndomskompis Henrik fyllde år i helgen, och jag skulle ha med en tårta till kalaset till honom. Jag fick helt fria händer angående utseendet, bara innehållet var "mormorstårta", vilket är en tårta som hans mormor alltid gjorde och som vi älskade när vi var små. Eller, ja, den är fortfarande en stor favorit för oss båda :-) Vill ni någon gång testa något helt nytt kan jag rekommendera denna! 
Tårtan består av tre lager mandelbotten med hallonsylt och vaniljkräm., några matskedar hallonsylt och en halv sats vaniljkräm breds ut på varje lager. Denna tårtan ska stå minst ett dygn, och gärna lite till innan den äts, då är den som godast!
Eftersom Henrik har ett stort musikintresse, och favoritbandet är D.A.D så utgick jag från en sådan bild och skrev dit Henrik istället för bandnamnet på tårtan. Tjurhuvudet är typiskt för dem också fick jag veta. 
Tyvärr blev deras lilla dotter sjuk, och vi vågade inte riskera att sonen skulle bli smittad så vi kom aldrig iväg till kalaset. Men de hämtade tårtan och Henke blev väldigt väldigt glad för den, lade ut den på facebook där den också fick stor uppmärksamhet vilket alltid är roligt!

Stort grattis i efterskott Henke!

12 kommentarer:

 1. Riktigt cool tårta, stilren och snygg!!

  SvaraRadera
 2. Tack för din kommentar, känns alltid bra att få beröm från en inspirationskälla :-) Den här tårtan du gjort var supersnygg, du gör alltid jättefina tårtor!

  SvaraRadera
 3. Snygg tårta! Du har lyckats jättebra med namnet och tjurhuvudet (även om själva bandet är helt obekant för mig)! :)

  SvaraRadera
 4. Jag älskar ditt recept på den där mormorstårtan!
  Den här tårtan blev ju så himla cool, jag förstår att den fick mycket uppmärksamhet ;)

  Kram
  /Nellie

  SvaraRadera
 5. Häftig tårta, perfekt för en rockkille!

  SvaraRadera
 6. Ursnygg! Alla dina tårtor är ju hur snygga som helst. Blir verkligen inspirerad.

  SvaraRadera
 7. Åååh, jag älskar DAD och din tårta är autstanding! Jag förstår verkligen att han blev nöjd! 10 points!

  SvaraRadera