måndag 31 oktober 2011

Tårta till golfare

 Min fasters man fyllde år förra helgen, och hon ville överraska honom med en tårta med golftema, eftersom han är en hängiven golfare. Tårtan skulle vara en prinsesstårta, så jag valde att göra lättare dekorationer att ha uppepå så att inget skulle sjunka igenom grädden :-) Lite spritsat gräs blev det också, tyckte att det höjde effekten lite!
Träden runt kanten är samma sort som jag gjorde på Timmy Lamm tårtan


Grattis på födelsedagen Ulf!

7 kommentarer:

 1. Superfin! Jättefina detaljer och smarrigt gräs :-)

  SvaraRadera
 2. Superfin! Perfekt till en golfare. :o) Fina detaljer.

  SvaraRadera
 3. Måste bara fråga.. När du spritsar gräs, vad använder du för sprits då? (svara gärna på min blogg så att jag ser svaret är du snäll=) )

  SvaraRadera
 4. Jättefin, perfekt till en golfare! :)

  SvaraRadera
 5. Hej. Jag har några frågor, i helgen gjorde jag mina första SP-tårtor..hade brottom så ja köpte typ allt och gjorde det enkelt. Köpte tårtbottnar, la först på ett lager med hallonslyt sen vaniljkräm sen tog jag smörkräm runt hela tårtan och la på SP (väldigt svårt men gick till slut) i den andra gjorde jag samma fast choklad pudding istället för vaniljkräm. På festen när folk börja ta tårta så kom ja på att det kanske fattas grädde???!! Jag är inte så förtjust i grädde men jag tänkte på hur gör man om man vill ha grädde i? typ som på princesstårta när grädden är högst upp...lägger man bara på SP? kan du inte förklara och visa med bilder helst?? ÄLSKAR din blogg och du ger mig så mycket bra insperatio och tips! Tack!!
  P.s skulle gärna vilja veta hur silikon formar funkar..har alltid trott att man gör gubbar och sånt för hand :)

  SvaraRadera
 6. Milla: jag gör inte alltid heller med grädde, tycker inte heller att det är gott! Med man kan ha det direkt under sp:en, men har man otur kan den smälta i kontakt med grädde så ja fodrar alltid locket med lite smörkräm först, det brukar funka! Nästa gång jag gör en typ prinsesstårta ska ja fotografera och lägga ut hur jag gör! Jag gör alla mina gubbar för hand, men har formar till de flesta av mina blommor. Men silikonformar står min aldrig sinande önskelista så en dag kan jag förhoppningsvis visa hur man gör :-)

  SvaraRadera