tisdag 18 oktober 2011

Tårta med prinsessa

 Elin fyllde år förra helgen och hennes mamma ville att jag skulle göra en tårta med en prinsessa på till henne. Det enda kravet var att prinsessan skulle ha långt ljust hår. Jag som alltid har svårt att få till hår och huvudbonader, men tyckte ändå att jag lyckades ganska bra denna gång. Jag har sett figurer som hållt siffran i händerna, och tycker att det har varit väldigt fint så det fick denna prinsessan också göra. Det syns lite dåligt på bilderna, men det står Elin på blommorna.
Nu fick jag också äntligen en chans att prova min nya utstickare som jag köpt hos strössel och annat tyckte det blev väldigt fint med rutorna och gulpärlorna i varje "skarv". De pärlorna har jag för övrigt köpt på Borgeby kryddgård.
Tårtorna innehåller
Ljusa bottnar
Mjölkchokladmousse
Jordgubbssylt
Spacklad med smörkräm
Täckt med dekorfondant.
Grattis Elin!

10 kommentarer:

 1. Jättefin!! Tycker också att det är svårt med hår på figurerna. Tycker du har lyckats jättebra! Fint med den quiltade kanten. Ska också köpa en sån snart. :o)

  SvaraRadera
 2. Jättesöt tårta och fint modellerat =)

  SvaraRadera
 3. Prinsessan är jättesöt! Och fint blev det med så mycket guld och vitt, riktigt prinsessigt! :)

  SvaraRadera
 4. såå söt tårta. Prinsessan blev ljuvlig. Jätte snyggt med det guldiga. Håller med om att det är gulligt när de håller i siffran så. Vilken ytstickare köpte du till den quiltade kanten? Din blev riktikt snygg. tydlig och bra

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Jag läser din bakblogg då och då... eftersom jag ju själv är bakbloggare! :-)

  Jag tänkte passa på att tipsa om en tävling som jag har fått presentera i samarbete med Tretti.se. 7 stycken espressomaskiner (Latissima+ från Nespresso, till ett värde utav cirka 3000:- /st) skall lottas ut.
  Man ska bidra med ett eget recept + bild (om man vill) så är man med och tävlar. Det är ännu inte så många bidrag i tävlingen, så jag tror vinstchansen är ganska stor med dina färdigheter. Tänkte bara tipsa dig om du vill vara med och tävla!
  Tävlingen avslutas nu på onsdag! Sista dagen man kan bidra är imorgon, tisdag.

  Här är länken till tävlingen:

  http://co-tretti.se/7-sorters-kakor/

  Glöm inte att skriva, i början utav receptet "Jag blev tipsad utav Tårtspecialisten", för att kunna vara med. Det är din personliga invit till tävlingen!.

  Lycka till om du väljer att vara med! :-)
  Kram,
  Malin
  www.tartspecialisten.se

  SvaraRadera
 6. Hej! Lånade ett recept av dig, länkade din blogg från min. Mvh Elisa

  SvaraRadera
 7. Supersöt prinsessa! Håret blev perfekt :)

  SvaraRadera
 8. Vilken fn tårta! Prinsessan var ju jättesöt =)

  SvaraRadera