söndag 13 januari 2013

Sockerfria GI-chokladbollar (korvar!?)


Ja, när man bakar något som ska rullas till runda bollar med en snart treårig kille så kan man inte begära att de blir helt "korrekta" i formen :-)
Smaken fanns där i alla fall, och det är huvudsaken. Sambon och sonen slukade med god aptit, själv hade jag nog haft lite mindre sötningsmedel i. Men klart ätbara, och bra nyttigare alternativ om man vill vara lite sparsam med sockret.
**Tillägg 10/2 - 13 nu har jag gjort dessa med enbart 0.5 msk stevia vilket blev helt perfekt ocj supergott enligt mig!!**

Sparsam har jag även blivit med både bloggandet och bakandet. Stora boven är tidsbrist men också lite motivation. Andra intressen har kommit före, och nu till våren ska jag börja plugga 50% (utöver heltidsjobbet) så jag har sagt nej till i princip alla tårtor denna våren förutom några till närmsta familjen.  
Men jag har fortfarande massor som jag inte bloggat om, och har fortfarande typ tusen recept jag vill testa så helt dött ska det inte vara här.
Om några veckor planeras en tävling här också, där man kan vinna goda saker :-)

Men nu till receptet, jag har hittat det på sidan baka sockerfritt. Tjejen som driver den gör så himla många goda saker, och det jag testat hittills har varit supergott! Jag gjorde en liten justering och tog mjölk istället för grädde som det skulle vara i originalreceptet.
 
GI-Chokladbollar

40 gram rumsvarmt smör
½ msk mjölk
2 tsk starkt kaffe
1 dl fiberhavregryn
2 msk riven kokos (alternativt extra havregryn)
2- 2 ½ msk stevia strö
1 msk kakao
½ krm vaniljpulver

Riven kokos att rulla chokladbollarna i. (Jag valde att inte rulla dem i detta då sambon inte gillar kokos)
 
1. Blanda alla torra ingredienser i en skål eller bunke. Rör ut smöret i detta.
2. Tillsätt kaffe och mjölk och rör till en chokladbollssmet.
3. Ställ i kylen i cirka 10 minuter för att stelna en aning.
4. Forma till bollar och rulla i riven kokos.

2 kommentarer:

  1. Smarrigt!! Blir det som vanligt med Stevia? Ha en fin kväll
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, Stevia är ju väldigt sött så jag skulle säga att den smakar chokladbulle fast sötare.

      Radera